Суспільство (відео)

«ЧеЗаРа», віддай борг»: працівники заводу домоглися виплати частини зарплати (Відео)

Великою колоною з плакатами в руках: працівники Чернігівського заводу радіоприладів «ЧеЗаРа», не дочекавшись заробітної плати, з самого ранку прийшли пікетувати Чернігівську міську раду.

«Особисто в мене затримка шість місяців», — працівниця заводу «ЧеЗаРа» Валентина Чорна.

«Мені підприємство заборгувало 56 тисяч гривень», — працівник заводу «ЧеЗаРа» Володимир Білик.

Працівники заводу вимагають повернути їм заробітну плату, яку не отримують понад півроку. За цей час набігла чималенька сума – станом на сьогодні «ЧеЗаРа» заборгувала трудовому колективу майже три мільйони гривень. Міського голову протестувальники просять якось вплинути.

«Ми хочемо, щоб мер нам допоміг отримати нашу заборгованість, уже ми куди тільки не зверталися, на нас нуль уваги», — працівниця заводу «ЧеЗаРа» Катерина Обловацька.

До чезарівців із міської ради вийшов заступник міського голови. Він пояснив, що мер поїхав у справах.

«Зараз в ОДА чекає Романова Наталія і готова надати повну інформацію, тому давайте я зараз вдягну курточку і ми разом підемо», — заступник чернігівського міського голови Сергій Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чезарівцям виплатять частину затриманої зарплати – 1,5 млн

Колоною протестувальники пішли на зустріч із керівництвом області. Наталія Романова, вона ж, до речі, очолює обласну комісію з питань погашення заборгованості із зарплати, розповіла колективу, що чотири рази поспіль викликала директора «ЧеЗаРи» Анатолія Свириденка на комісію. Той пообіцяв поступово віддавати борги.

«Ми добилися ось чого: директор сказав так – я буду пропорційно цей фонд виплачувати. Сьогодні в нас і ця інформація підтверджена, сьогодні вам пропорційно виплатять півтора мільйона», — заступник голови ОДА Наталія Романова.

Якщо працівникам «ЧеЗаРи» не виплатять обіцяні 1,5 млн, Наталія Романова запросила вже завтра знову прийти до облдержадміністрації. До речі, нині всі підприємства-боржники області не виплатили зарплати своїм працівникам на суму 16 мільйонів гривень.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button