Суспільство (відео)

До школи готові: чернігівські волонтери допомогли зібрати до школи дітей із постраждалих районів міста (Відео)

«Тут ліхтарик є, значок. А всередині… тут у мене до школи все. Коротше, тут у мене всяке. Он зошит, якийсь дивний. Ого! Я ж перегони дивлюсь. Перегони отакі».

Цього життєрадісного хлопчика звати Даня. Це 1 вересня для нього особливе – адже він стане першокласником. Сьогодні він отримав омріяний рюкзак і дещо з канцелярії. Для родини хлопчика це – надважлива допомога.

«Ми живемо на Бобровиці, внаслідок російської агресії дім трохи зазнав пошкоджень. Тому нас запросили отримати набір для першокласника. Ми радо погодилися»,- Анастасія Опанасенко – мама.

Один із будинків у мікрорайоні Бобровиця – зараз насамперед волонтерський штаб. Сьогодні тут допомагають чернігівським школярам підготуватися до навчального року: дають рюкзаки, канцелярію і трошки смаколиків – для настрою.

«Сьогодні ми вирішили перед 1 вересня роздати діткам, порадувати їх, бо дуже багато було звернень: у нас згоріло все… згорів рюкзак дитини. Ми вирішили спершу першокласникам дати,  а тоді, по мірі того, як надходили запити, вирішили дати і старшим діткам. Навіть двом з інституту»,- Оксана Дегтярьова – волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диверсанти поряд – Національна поліція закликає бути пильними (Відео)

Дітлахи тут зібрались різного віку, статі та з різними уподобаннями. Задовольнити смаки малечі складно – утім, підхід намагаються знайти до кожного.  

«Моє улюблене».

А оцю маленьку дівчинку, яка так захоплено розглядає вміст рюкзака, звати Ангеліна, вона теж першокласниця.

«– Хочеться до школи? – Ні. – А рюкзачок подобається? – Так. – Хто тут? Ведмедик? – Так. – Гарний? – Так»,- Ангеліна – першокласниця.

Мама дівчинки зізнається, що про таку допомогу і мріяти не могли. Адже сім’я в них багатодітна, кожного треба зібрати до школи, а ситуація у родині зараз така, що кожна копійка на рахунку.

«Родина, в якій виховуються троє діток, у нас двоє старших братиків, найменша – доця. Всі навчаються, але так сталося. На Бобровиці в нас зруйнували будинок».

Росія відібрала в українських дітлахів щасливі миттєвості дитинства. Об’єднавши зусилля, ми зможемо допомогти малечі пережити ці складні часи та залишатися щасливими і натхненними. І кожен першокласник піде до школи з омріяним рюкзачком та вірою в людей і Перемогу.

«Ти задоволений? – Задоволений, звісно. – Подобається тобі твій рюкзачок? – Подобається, звісно»,- Даниїл – першокласник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button