Суспільство (відео)

«Чезарівці» перекриють дорогу на Київ, заблокують ОДА і мерію (Відео)

Більше року без заробітної плати. Ситуація на колишньому флагману промисловості Радянського Союзу – чернігівському підприємстві «Чезара» нагадує екстремальне реаліті-шоу на телебаченні. Адже його робітники при шаленій інфляції та рості тарифів виживають без грошей.

Близько двох сотень людей спочатку мітингують біля заводу. Далі вимушено йдуть на радикальні кроки – перекривають вулицю Шевченка в мікрорайоні Бобровиця.

Рухаються по пішохідному переходу – правил не порушують. Свої дії називають криком душі. Адже не вистачає навіть на лікування.

За словами людей, керівництво заводу роками годує обіцянками. На рішучі кроки пішли після того як отримали категоричні відмови у виплатах.

З влади яка відреагувала на акцію присутня тільки поліція.

Оскільки через більш ніж годину пікету ніхто з очільників «Чезари» не приходить на переговори, їдемо до них. Спочатку охорона просить чекати, далі відмовляють в коментарях.

Перекрита вулиця Шевченко має ряд об’їздів, тому значних заторів немає. Тільки спочатку виникають конфліктні ситуації. Загалом протестувальники називають акцію попереджувальною – в найближчі дні, якщо їх не почують обіцяють перекривати обидва в’їзди та виїзди до Києва, називати прізвища власників «Чезари», блокувати обласну адміністрацію, мерію та приватний будинок директора заводу Анатолія Свириденка.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button