Суспільство (відео)

Чи закриють школи в карантин: управлінці розповіли, чого чекати від нового навчального року (Відео)

Уникнути дистанційного навчання, що «пошматувало» весь минулий навчальний рік і водночас навчило як учителів, так і батьків із дітьми багато чого нового, можна. Сьогодні протидія коронавірусу є, це – вакцина. І саме на цю «зброю» система освіти покладає головну надію щодо забезпечення безперебійної роботи закладів освіти.

«Головною вимогою є те… і прохання до моїх колег освітян, щоб вони дослухалися… 80% вакцинованих працівників закладу освіти – і тоді школа працює в звичному режимі. Якщо починаються обмеження карантинні і менше цієї кількості всіх працюючих у школі – незалежно від того, чи це педагогічні працівники, чи технічне обслуговування. Ідемо на дистанційну. А це небажано. Діти хочуть живого слова, діти хочуть живого спілкування очного»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Тобто правила прості: «червона» зона і менше як 80% вакцинованих працівників – заклад іде на дистанційне навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун в Україні можуть ввести вже в листопаді – МОЗ

Наразі серед освітян проводиться активна роз’яснювальна робота щодо вакцинації.

«Сьогодні ми підсилили цю роботу. У нас вакциновано 35% наших працівників усіх закладів освіти – загальносередньої, дошкільної»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Такий відсоток провакцинованих пов’язують із відпускною кампанією вчителів.

«Була просто відпускна кампанія, більша частина вчителів була у відпустці. Зараз виходять – і процес вакцинації продовжується»,- Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Перед початком нового навчального року показник має зрости в рази. На сьогодні в управлінні освіти Чернігівщини пояснюють своїм працівникам, що саме від рішення персоналу школи залежить не лише їхнє здоров’я, але й можливість нормального функціонування навчального процесу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button