Суспільство (відео)

Чи зник сморід : яка нині ситуація з відстійниками «Вималу» (Відео)

Неприємні запахи від крохмального заводу «Вимал», що під Черніговом, фактично локалізовані. Громадські бунти та походи обурених людей на підприємство дали свої результати. Нині запахів практично немає. Принаймні про це запевняють жителі мікрорайону Масани, які, мабуть, найбільше потерпали від «ароматів» продуктів картопляного бродіння.

—  Зник, зараз його не чути зовсім.

— Ну, зараз ми вже не чуємо. Вже десь дні чотири не чуємо.

—  Зараз не чути. Але загалом було дуже часто чути.

—  Оце десь дні три зовсім не відчуваємо, а то було сильно.

—  Зараз не відчуваємо, але був дуже сильний.

«Проблему запахів, що виникали від наших накопичувачів клітинного соку, практично локалізовано. Запах чути лише на відстань десь 200 метрів, куди дує вітер», — Віктор Лазар, власник крохмального заводу «Вимал».

Клітинний сік, що забродив, уже відкачали, на рештки ввели сорбент. Сьогодні ємкості майже порожні, їх відмивають водою. Остаточно все прибрати обіцяють до 4 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рейдери напали на агропідприємство і побили власників

«Це аномальна спека, якої давно не було, призвела до такої ситуації в більшості харчових переробних підприємств», — Віктор Лазар, власник крохмального заводу «Вимал».

На найважливіше запитання – чи не було шкідливих речовин у випарах, якими дихали люди, дали відповідь «надзвичайники».

«Коли робилися обстеження, жодних хімічних або отруйних рідин, які може визначати наша служба, ми не виявили», — Олександр Івченко, представник прес-служби ДСНС України в Чернігівській області.

Щодо самої ситуації, то власник заводу запевнив: вона більше не повториться.

«Ми робимо все, що від нас залежить, і ми не допустимо більше такої ситуації», — Віктор Лазар, власник крохмального заводу «Вимал».

Активність громади і подальша швидка реакція «Вималу» на проблему нарешті забезпечили жителям Чернігова та найближчих сіл чисте повітря.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button