Суспільство (відео)

Чищення доріг і контроль проїзду в міському транспорті: теми щотижневої наради (Відео)

Узяти під особистий контроль чищення снігу в Чернігові – з таким проханням до очільників міських ЖЕКів звернувся на початку щотижневої наради в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«Якщо їздити автомобілем, то більш-менш, навіть добре прибрано сніг. Якщо походити пішки, зокрема з візком або у візку чи на милицях,то неможливо ні в центрі пересуватися тротуарами,ні у дворах.

Тому я просив би не сидіти зараз на нараді,а на робочі місця, будь ласка.Контроль дворів, контроль тротуарів», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Із приходом холодів виникла й інша проблема – в країні погіршилась епідеміологічна ситуація, проте в Чернігівській області карантин наразі не вводитимуть.

«Фіксується кожного тижня десь приблизно дві тисячі нових хворих. Якщо брати загалом Україну, то ми десь посередині,трохи вище ніж посередині за рівнем захворюваності у всіх областях України.

Цього тижня трохи менше – 1963, якщо зважати на наявні тенденції, то до Нового року карантину в нас ще не буде», — директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2» Владислав Кухар.

Також на нараді Олександр Ломако наголосив, що на наступний рік через зміни бюджетних надходжень Чернігів матиме менше коштів на реалізацію проєктів. Тому варто шукати нові способи надходжень додаткових коштів для їх реалізації.

«У нас обмежені наші можливості бюджетні на проєкти відновлення і якісь комунікації, інфраструктурні проєкти, без яких місту буде складно далі працювати та забезпечувати життєдіяльність, не кажу вже про розвиток. Своїх коштів у нас на це не буде,з чим треба жити та працювати. І в цьому сенсі треба посилювати напрям залучення коштів, які держава пропонує для різних напрямів, і вести роботу з міжнародними партнерами», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Поступовий відхід від оплати готівкою в міському транспорті триває. Наразі 11 автобусів залишаються без валідаторів, проте посилюється контроль проїзду. Своє бачення відходу від готівкової оплати пояснив Олександр Ломако.

«Ми зараз посилюємо контроль, щоб люди, які намагаються без квитка проїхати, заплатили 240 грн і зрозуміли, що це дуже дорога поїздка була, краще заплатити 12.

За гроші, якщо з пересадкою доїхати, тобі це коштуватиме 24 грн, бо треба двічі купити квиток. А якщо ти швидко робиш цю пересадку, умовно кажучи, 30 хвилин від першої поїздки з транспортною карткою, то тобі ця пересадка, як у багатьох країнах Європи, працює. У тебе цей квиток умовно працює годину чи 45 хвилин. Треба провести аналітику. Відповідно, тобі ці дві поїздки коштуватимуть 12 грн», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Проте це нововведення оплати в міському транспортінабуде чинності після проведення аналізуй ухвалення відповідного рішення. Також на нараді в Міжнародний день волонтера в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако подякував усім тим, хто допомагав і допомагає Україні та захисникам.

«Із перших днів війни та повномасштабного вторгнення, війни 2014 року саме волонтери на своїх плечах втримали державу, тому що ворог не очікував такої єдності українців, не очікував, що весь народ згуртується для допомоги країні вистояти. І величезна роль у цьому належить волонтерам. Прості люди – хлопці, дівчата, чоловіки, жінки, – не чекали якихось інструкцій, робили те, що вони могли робити», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button