Суспільство (відео)

Чисті та продезінфіковані: в Чернігові поновлюють миття напівпідземних контейнерів для сміття (Відео)

Чернігівські комунальники повертають послуги, які були тимчасово припинені у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Зокрема, підприємство АТП-2528 розпочало планове миття напівпідземних контейнерів, що перебувають на його балансі.

«Миття контейнерів має бути регулярним. І це залежить від коштів, які ми можемо собі дозволити, їх миють за наш рахунок, бо вони в нас на обслуговуванні. Ми активно мили в 2021 році і в 2020 році, коли була пандемія коронавірусу. Тоді ми майже щомісяця їх мили. Зараз у зв’язку з повномасштабною війною, розпочатою минулого року, їх практично не мили, бо були інші великі проблеми. І як такої спеки торік не було»,- Владислав Савенок, фахівець зі зв’язків із громадськістю АТП-2528.

Цьогоріч миття з дезінфікуючими засобами повернулося, зокрема воно актуальне в літню спеку. Його за графіком пройдуть усі 197 баків, розташованих на території обслуговування ЖЕК-10, КП «Новозаводське», а також на вулиці Толстого. Миття одного майданчика з контейнерами займає приблизно годину, тож комунальники просять із розумінням поставитися до цього та не кидати побутові відходи в кола для великогабаритного сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «чортовому» перехресті в Чернігові сталася аварія (Фотофакт)

«У нас є велике прохання: якщо миють контейнери і ви бачите це, то віднесіть сміття на інший майданчик, якщо він недалеко, не кидайте сміття в інші кола, які там розташовані. Бо це зовсім інший тип сміття, він лягає зовсім на іншу карту на сміттєзвалищі. Окремо органічне та неорганічне. Тобто це різні види сміття»,- Владислав Савенок, фахівець зі зв’язків із громадськістю АТП-2528.

Також чернігівців просять відповідально експлуатувати напівпідземні контейнери.

«У нас траплялися уже випадки, коли засовували навіть пожежні шланги і таким чином блокували ці підземні контейнери. І намагаються вкинути те, що туди не влазить. Є народна мудрість: ніколи не треба пхати щось силоміць, бо воно все одно не влізе. Таким чином у нас на підприємстві було зіпсовано багато контейнерів.

Зараз настав сезон варення, то в нас траплялися випадки, коли по проспекту Левка Лук’яненка біля четвертого будинку багато контейнерів, і люди додумалися до того, що виливали варення туди старе – так робити не можна. І загалом рідкі відходи – борщі і так далі. Це створює антисанітарію, контейнери важко відмивати як зовні, так і зсередини»,- Владислав Савенок, фахівець зі зв’язків із громадськістю АТП-2528.

Не можна в такі контейнери викидати і будівельне сміття – залишки сумішей, плитки, цегли тощо. Це призводить до псування контейнерів та унеможливлює їх подальше використання. Будьте відповідальними та бережіть майно громади!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button