Суспільство (відео)

На Чернігівщині запрацював найбільший в області рекреаційний пункт (Відео)

«Гарне місце, куди можна прийти та відпочити. Діти можуть поїсти морозива, а мами поспілкуватися»,- Антоніна Патук – жителька Кіптівської ТГ.

Антоніна Патук разом із дітьми та друзями відпочиває на території нового та найбільшого в області рекреаційного пункту, що віднедавна офіційно запрацював у Кіптівській громаді на Чернігівщині.

«Ми тут каталися на гірках, стрибали, а ще бігали.

Мені тут дуже подобається і моїм друзям також»,- Софія Полякова – жителька Кіптівської ТГ.

Відпочинок тут є доступним і безкоштовним як для місцевих жителів, так і для гостей з інших областей, утім, використання деяких додаткових опцій потребує доплати.

«Звісно, подобається, тому що це і для старших, і для менших діток. Є місця для тих, хто хоче посидіти, є дитячий майданчик, куди малеча може піти погойдатися»,- Антоніна Патук – жителька Кіптівської ТГ.

Зона відпочинку розташована на території соснового лісу, неподалік міжнародного шляху, що сполучає Київ і Чернігів, тож знайти це місце нескладно.

Ця зона відпочинку стала однією зі 120 рекреаційних пунктів, що наразі працюють на території всієї країни у межах програми розвитку рекреації від Державного підприємства «Ліси України».

«Ми будуємо якісні рекреаційні пункти, що є окрасою для цього регіону, місцем безпечного відпочинку, що сьогодні дуже важливо»,- Юрій Болоховець – генеральний директор ДП «Ліси України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ялівщині провели акцію із прибирання сміття

Створення подібних рекреаційних зон потрібне для того, щоб облаштувати альтернативне місце для відпочинку людей у лісі, таким чином вберігши ліс від загорянь, винуватцями якого здебільшого є саме відпочивальники.

«Причиною всіх пожеж у лісі, 99%, є людський фактор – підпалили, необережне поводження з вогнем і так далі. Пожежа – це, відповідно, мільйони гривень збитків і десятки років відновлення. Нам значно простіше та дешевше створити якісні рекреаційні зони, де люди зможуть комфортно відпочивати»,- Юрій Болоховець – генеральний директор ДП «Ліси України».

Також важливо, що на території прикордоння, де частина лісів наразі замінована, відпочинок у подібних рекреаційних зонах є цілком безпечним.

«Вона сучасна, вона доступна, вона комфортна, вона цікава для діток і молоді. Разом із цим вона виконує важливі функції: по-перше, ми бережемо ліс від пожеж; також ця рекреаційна зона виконує важливу виховну функцію, адже завдяки їй ми можемо виховати своїх діток, навчаючи їх, як відпочивати на природі та як берегти нашу природу»,- Віта Кучма – секретар Кіптівської сільської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button