Суспільство (відео)

Дати людям надію: на Чернігівщині медійники визначили головну місію ЗМІ (Відео)

У засобах масової інформації головне – позитив і правда. Із такими меседжами Чернігів відвідало керівництво Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на чолі з її головою Ольгою Герасим’юк.

«Найкраще – це думати про людей, із якими ми говоримо, та давати їм надію. Не брехати в жодному разі. Не говорити, що все прекрасно, бо це теж неправда. Але давати надію. І вчити, і допомагати людям вистояти», — Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в закладі харчування транслювали заборонені телеканали

Водночас для засобів масової інформації важливо показувати світ таким, яким він є насправді. У неформальному спілкуванні з медійниками Чернігівщини Ольга Герасим’юк наголосила на ролі ЗМІ в прикордонних із Росією областях.

«Що стосується Чернігівщини. Це прикордонна область і тут особливо важливо виміряти – хто що споживає», — Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

«Росія працює на всю планету. Вона намагається всіх затягнути в ці тенета. У кожної країни свої біди. Це непростий час, і нам усім треба забути… намагатися думати не про власника, не про партію, які розтягують нас, а нам треба думати про суспільство наше, з яким нам випало говорити», — Ольга Герасим’юк, голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Члени Нацради наголосили, що важлива роль сьогодні належить саме регіональним ЗМІ, наповнення новин яких відрізняється від того, що нам подають центральні телерадіоканали. Регіональні новини ближчі до людей.

«Національні телеканали розкажуть про місто, про область, якщо там є якась надзвичайна подія. А те, що відбувається на сусідній вулиці, в сусідньому дворі, – це ваше поле», — Максим Онопрієнко, член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Також Ольга Герасим’юк зазначила, що наразі Національна рада з питань телебачення бере на себе важливу функцію – пояснювати людям, як кажуть, де чорне, де біле. Адже щоб боротися з ворожою пропагандою, необхідно зрозуміти, в чому вона полягає і чого саме слід остерігатися в інформаційному просторі.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button