Суспільство (відео)

Залучити інвестиції музикою: чернігівці розробили проєкт, що сприятиме розвитку туризму в місті (Відео)

«Чернігів музичний – Чернігів туристичний». Проєкт під такою назвою подали цього року на участь у «Бюджеті участі» чернігівські музиканти. Одна з головних цілей проєкту – створення музичного фестивального бренду.

«Ми очікуємо, що зможемо залучити людей з інших міст. Починаючи від гуртів і завершуючи фанатами або байкерами, які люблять такі тусовки, фестивалі. Вони зможуть приїхати і побути на чернігівській землі як туристи», — Максим Корявець, ініціатор проєкту «Чернігів музичний – Чернігів туристичний».

«Музичний туризм – це така штука, яка дійсно працює, багато людей їдуть до Львова, до інших міст на такі фестивалі. А у Чернігові нема нічого такого, тому ми хочемо зробити такий бренд», — В’ячеслав Єрмоленко, співавтор ідеї проєкту «Чернігів музичний – Чернігів туристичний».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівських музикантів може з’явитися безкоштовна репетиційна база та можливість виступати на великій сцені

Автори ідеї запевняють, що хочуть запровадити проєкт, аби молоді чернігівські музиканти мали змогу розвиватися. У його межах створять базу для репетицій. Нею чернігівські музиканти зможуть користуватися безкоштовно.

«Це буде приміщення, оформлене відповідним чином. Згідно зі стандартами звуку і всього іншого. Зі звукоізоляцією, хорошою апаратурою. Тому що ми робимо ставку на якість», — В’ячеслав Єрмоленко, співавтор ідеї проекту «Чернігів музичний – Чернігів туристичний».

«Ми самі маємо досвід, коли не ті умови на базі репетицій, які хотілося б. Ти підлаштовуєшся під них, потім виходиш і думаєш, як воно буде звучати на сцені, бо не можна порівняти звучання на сцені і на базі. А ми плануємо так зробити, щоб групи чули, що вони грають», — Максим Корявець, ініціатор проєкту «Чернігів музичний – Чернігів туристичний».

Користуватися базою для репетицій групи зможуть за умови, якщо в їхньому репертуарі є 70% авторських пісень, частина з них має бути українською. Таким чином музикантів спонукатимуть писати твори саме українською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці подали 82 проєкти на Бюджет участі

«Гурти повинні хоча б заявити на етапі входження до списку користувачів бази, що вони готові через місяць чи два надати матеріал, який в них є. Авторський матеріал українською мовою. І друга умова – коли на фест запрошується група, то в репертуарі має бути не менше 70% авторських пісень. А мова – не менше 50% стоїть у проекті», — Максим Корявець, ініціатор проєкту «Чернігів музичний – Чернігів туристичний».

Вартість проєкту – 930 тисяч. Сюди входить і організації 4 мініівентів, які проходитимуть із травня по серпень.

«На цих міні-фестивалях будуть представлені місцеві команди, які напрацьовуватимуть свої матеріали та виступи. Залучимо ще команди не тільки з Чернігова. Це і залучення туристів, тому що люди зазвичай приїздять і привозять ще команду поціновувачів. Це теж для Чернігова плюс», — В’ячеслав Єрмоленко, співавтор ідеї проєкту «Чернігів музичний – Чернігів туристичний».

Наприкінці проєкту його автори планують влаштувати великий фестиваль, у якому візьмуть участь гурти, що займалися на базі для репетицій, а також запрошені музиканти. Проєкт «Чернігів музичний – Чернігів туристичний» представлений під номером 68. За нього можна проголосувати на сайті «Бюджету участі».

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button