Суспільство (відео)

Дефіцит вітамінів і пересушене повітря: як не зіпсувати волосся до весни (Відео)

Чернігівка Юлія Ігнатенко ніколи не фарбувала свого волосся. Особливих проблем із ним не має. Однак дівчина звернула увагу, що опалювальні прилади пересушують її волосся. Аби цьому запобігти, вона використовує спеціальні спреї та косметичну олію.

«Вітамін А і Е по кілька краплин можна додавати в маску чи кондиціонер. Це живить волосся та захищає його від негативного впливу опалювальних пристроїв. З огляду на те, як обираю догляд, я намагаюся уникати засобів із сульфатами та силіконами»,- Юлія Ігнатенко, чернігівка.

Фахівці зазначають, що саме взимку волосся потребує найбільшої уваги. Оскільки саме в цей період зачіска потерпає від перепадів температур, сухого повітря в приміщеннях і дефіциту вітамінів в організмі.

«Тому треба насамперед налагодити свій режим харчування, відмовитися від усіляких дієт. Більше вживати води, бо коли наш організм потребує вологи, це позначатиметься і на волоссі»,- Ірина Мороз, власниця салону краси.

Фени, праски, плойки та інші прилади сушать волосся, тому застосовувати їх варто лише за нагальної потреби. Ірина Мороз радить не зловживати і з миттям голови. Оскільки зникає захисна плівка, що призводить до пересихання волосся.

«Якщо подивитися на еволюцію людини, то волосся мили дуже рідко, і ця плівка, жир, що виникає на поверхні голови, несе захисну функцію для волосся. Щоб воно не пересихало, цей жир потрібен. І коли ми часто дуже миємо волосся, то сама шкіра голови стає більш сухою. І саме волосся теж потерпає від браку цієї жирності. Треба підібрати правильний шампунь, правильний догляд і налагодити харчування солоної та жирної їжі. Це також впливатиме на стан волосся»,- Ірина Мороз, власниця салону краси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові «тріщить по швам» ще один будинок

Шапки також неабияк впливають на зачіску. Юлія має свої секрети, як її зберегти.

«Волосся втрачає об´єм. І для цього допомагають усілякі спреї для об´єму та для зволоження»,- Юлія Ігнатенко, чернігівка.

Вирішити проблему допоможе й персоналізована стрижка – це та, що підходить типу волосся і зовнішності. За умов правильного її підбору вистачить і 5 хвилин на укладку. Також варто звертати увагу на сам матеріал, з якого виготовлена шапка.

«Шапки, зокрема синтетичні, мають певний негативний заряд. Наше волосся має один заряд, шапки мають інший, тому взимку дуже часто електризується волосся. Найкраще використовувати більш натуральні матеріали для головних уборів. А також застосовувати різні спреї, що зніматимуть статичний ефект на волоссі та робитимуть його більш слухняним»,- Ірина Мороз, власниця салону краси.

Багато зусиль для догляду за волоссям доведеться докласти білявкам. Зберегти його здоров´я взимку допоможуть кондиціонери та маски на основі кератину та пантенолу. Вони зволожуватимуть, додаватимуть пружності й об´єму.

«Тому максимально насичуємо волосся різними засобами. Використовуємо силікони, різні олії по поверхні волосся, щоб воно було більш живим і блискучим»,- Ірина Мороз, власниця салону краси.

Аби підібрати індивідуальний догляд для волосся, краще звернутися до фахівця. Самостійно купувати засоби не варто.

«Ми звертаємо увагу насамперед на те, що йде у списку до слова «алкоголь». Отже, цього компоненту найбільше. Треба звертати увагу на пантеноли, гліцерини, олії тощо. Не повинно бути важких металів»,- Ірина Мороз, власниця салону краси.

Серед проблем із волоссям, що можуть виникати взимку, найпоширеніші ламкість, сухість і випадіння. В нормі за добу можна втрачати до 300 волосин. Таким чином волосся оновлюється. Якщо ж втрата перевищує цей показник, то треба звертатися до лікаря та перукаря.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button