Суспільство (відео)

Демонстрували зброю в центрі Чернігова: поліціянти відзначили професійне свято (Відео)

Нацполіції України виповнюється шість років. Із цієї нагоди правоохоронці області організували свято і для містян. Просто в центрі Чернігова можна було ознайомитися з роботою поліції. Зокрема рота особливого призначення показала сучасну зброю, яку виробляють на заводах України, а також зброю від турецького виробника, представника німецької фірми. Усе це перебуває на озброєнні роти особливого призначення.

«Раніше на озброєнні була зброя ПМ, АК, зразки Радянського Союзу ще, тому ми переходимо на переоснащення. Скоро у нас буде Форт 12, 17, 2103. Це в нас снайперська гвинтівка Форт-301. Це у нас гвинтівка штурмова Форт-221. На сьогодні відбувається переоснащення. Сподіваємося, що вся зброя буде кращого зразка», — Владислав Тентюк, старший інспектор РПОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівщини та воєнізована охорона «Укрзалізниці» проведуть спільні рейди

Патрульна поліція представила чотири локації. Зокрема роти спецпідрозділу «ТОР», велопатруль. Для дітей тут організували мініквест.

«І локації дві для діток. Це дорожня грамотність і спеціальні алкоокуляри, які імітують алкоспяніння. Тобто кожен може підійти, безкоштовно це все спробувати й отримати цінний приз. Це книжка «Тисяча і один поворот» від нашої авторки, яка надає ці книжки по всіх управліннях патрульної поліції. Призи за правильні відповіді на запитання від інспекторів саме щодо Правил дорожнього руху», — Аліна Чемерис, начальник відділу зв´язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

Під час заходів начальник Головного управління Нацполіції області повідомив, що наразі криміногенна ситуація в області контрольована. Постійно зменшується загальна кількість злочинів.

«Активно протидіємо саме організованій злочинності. Тепер я можу впевнено сказати: область позбулася впливу криміногенної ситуації, так званих злодіїв у законі. На черзі – кримінальні авторитети», — Володимир Нідзельський, начальник ГУНП у Чернігівській області.

Він розповів і про новації, які впроваджують правоохоронці, зокрема «поліція у смартфоні». А також програми.

«Громади отримають поліцейського, який перебуватиме в межах громади й обслуговуватиме її в режимі 24/7. Він буде жити і працювати виключно в межах цього населеного пункту. Наступна програма, яку розвиває поліція, – це «Безпечне місто». Система дає свої результати. Завдяки їй розкрито понад тисячу злочинів», — Володимир Нідзельський, начальник ГУНП у Чернігівській області.

Також під час заходу найкращих поліцейських відзначили грамотами та нагородами.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дмитро

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button