Суспільство (відео)

Хрестовий похід проти брата Каїна: у Чернігові вшанували військових капеланів (Відео)

Чернігівщина вперше вшанувала військових капеланів, людей які несуть святе слово і зцілюють душі там, де панують кров і жахіття війни.

«Місія капеланів — рятувати наші душі там. Тіло воно загоїться, а душі лікарі не зроблять», — Альберт Черешко, представник державної служби у справах ветеранів війни і учасників АТО.

«Господь позвав мене на службу, тим більше, в Збройних Силах бути військовим капелланом. Я підполковник Збройних Сил, ще Радянського Союзу і майже в 65 років висвятився для того, щоб поїхати на Схід захищати нашу Батьківщину від брата Каїна», — отець Олександр, клірик Чернігівської єпархії, військовий капелан.

30 вересня – стало щорічним днем вшанування капеланів не зпроста. У цей день згадують мучениць Віру, Надію, Любов та їх матір Софію. І саме ці чесноти військові священики несуть у душі захисників Батьківщини.

-Скільки буде Україна, її народ — стільки безсмертною буде пам’ять про їх подвиг тих, які від брата Каїна захистили Мир і Україну.

До вшанування долучились небайдужі чернігівці, які розуміють, що вносячи свій вклад в нашу армію, вони забезпечують мирне небо на своїй рідній Чернігівщині.

«Ми дуже вдячні за те, що мирне небо над нами і ми вирішили взяти участь. Я знаю, що на наші гроші капеланам куплені особисті речі. Тобто це ті капелани, які ідуть на війну служити і ми хотіли їх таким чином підтримати», — Оксана Мельникова, спонсори заходу вшануванню капеланів , директор ОСББ «Сервіс-Фаворит».

Всього від нашої області на лінію фронту делеговано 14 капеланів. Всі вони представляють православну церкву Київського патріархату. Святі ж отці, які знаходяться під московським крилом, за словами організаторів, від таких вояжів на фронті утримались.

«Московський не, навіть буває не проводить ніякої служби за загиблими воїнами», — Альберт Черешко, представник державної служби у справах ветеранів війни і учасників АТО.

Прочитавши службу біля меморіальної стели загиблим учасникам АТО   вшанування продовжили урочистим нагородженням капеланів в центрі патріотичного виховання дітей та молоді.

Ще статті по темі

Back to top button