Суспільство (відео)

Депутат-«просвітник»: на Чернігівщині селянам читають політичні «проповіді» (Відео)

Звіт депутатів Комарівської громади. Саме під такою вивіскою депутат Ніжинської районної ради Микола Шкарупа організував збори жителів села Прохори Комарівської громади. «Збори села» – це голосно сказано, адже на них прийшло до 20 місцевих жителів із приблизно 500 виборців.

Після того, як заслухали депутатів.

«Це коли була Ніна Іванівна, ми три туполяги там такі спиляли, а потім, коли їх спиляли, рослинність, яка була знизу, піднялася»,- Анатолій Павелко, депутат Комарівської сільської ради.

Почався, як кажуть, театр одного актора. Переважно лунала критика сільського голови, який не пропрацював ще й року.

«Внизу бояться із сільським головою зіпсувати стосунки. Тому що це сільський голова. У нас ще совдепія в голові. Це ж Бог. Немає тут Бога, от ви, хто сидить у задньому ряду, – боги»,- Микола Шкарупа, депутат Ніжинської районної ради, ексдепутат Комарівської сільської ради.

«І Бог дивиться за тобою. Місяць, два, рік. Він спостерігає. А потім клац – і в тебе просто вкрали ці гроші».

«Це все фігня. Це шлях в нікуди і краще не буде»,- Микола Шкарупа, депутат Ніжинської районної ради, ексдепутат Комарівської сільської ради.

Говорив представник районної влади, а недавно і цієї ж, Комарівської, довго. Цікаво стало, коли люди попросили його стати частиною виконавчої влади – очолити місцеве комунальне підприємство.

«А де наше комунальне? Хто знає, де наше комунальне? Якби нормально функціонувала сільська рада, то комунальне підприємство має техніку, має людей»,- Микола Шкарупа, депутат Ніжинської районної ради, ексдепутат Комарівської сільської ради.

«Очольте комунальне підприємство. – Ти інвалід і я інвалід. В мене хоч є робота з людьми говорити. А у вас яка робота, ану скажіть? Чому з електрикою стільки проблем? Думайте, що кажете»,- Микола Шкарупа, депутат Ніжинської районної ради, ексдепутат Комарівської сільської ради.

«Це конкретний демон, який схопив наче за голову».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Коцюбинського, 84 прийшли на сесію міськради

Є така робота – з людьми говорити. А якщо зробити для людей, то думайте, що кажете.

Загалом виступ був схожий на старт виборчого процесу.

«Ми сюди ставили звіт депутатів. А що вони звітували? В мене складається враження, що завтра будуть чергові вибори»,- Іван Мазун, головний спеціаліст відділу коммайна Комарівської сільської ради.

Була і передвиборча програма.

«Щоб я зробив? Повірте, що 40 із гаком чоловік у штаті сільської ради не було б. Хто мені не дав би цього зробити? Хто? Ви?»,- Микола Шкарупа, депутат Ніжинської районної ради, ексдепутат Комарівської сільської ради.

Закон. Закон не дав би цього зробити. Це агітатору пояснив комарівський сільський голова.

«Законодавство із 1 січня 2021 року заборонило громадам працювати без фінансового відділу. Якби не було цього відділу, ми взагалі не мали б фінансування. І зараз нам законодавство заборонило працювати без відділу соціального захисту, тому що передалися всі повноваження»,- Віктор Бондаренко, голова Комарівської громади.

Загалом, за словами Віктора Бондаренка, майже все сказане ініціатором зборів було неправдою і маніпуляцією, спрямованою на збурення селян.

«Загальний бюджет громади десь, щоб ви розуміли, не менше як 45 мільйонів, а може, навіть і більше»,- Микола Шкарупа, депутат Ніжинської районної ради, ексдепутат Комарівської сільської ради.

«Просто лилася вода. Я думаю, що 45 мільйонів, а їх може лише 39, на школи – 10 мільйонів, а їх 20. Ви розумієте, яка маніпуляція цифрами робиться? І це робиться для того, щоб просто навести туросу. Якщо ви депутат, то візьміть бюджет, почитайте, а потім називайте цифри»,- Віктор Бондаренко, голова Комарівської громади.

Самі ж присутні, вислухавши оратора, згадали і про його роботу у владі Комарівки, внаслідок якої простим селянам не виділялася земля, не проводилася інвентаризація сільгоспугідь тощо.

Серед конструктиву зібрання – було ініційоване проведення зборів між пайовиками та місцевим сільгоспвиробником для вирішення проблемних питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button