Суспільство (відео)

Депутатський бліц: обранці Чернігівщини – про 2023-й рік (Відео)

19 грудня відбулася заключна в 2023 році сесія Чернігівської обласної ради, що стала своєрідним підсумком річної роботи органу місцевого самоврядування.

«Говорити про якісь досягнення обласної ради – немає жодних досягнень у нас до моменту, поки не закінчиться війна. Наше головне бажання – скоріше успішне завершення війни. Все, що ми маємо робити, – працювати тільки на Перемогу і, судячи з сьогоднішніх виступів депутатів, під час яких вони запропонували перевести кошти з депутатського фонду на ЗСУ, я вважаю, що депутати все це розуміють», — Олена Дмитренко – голова Чернігівської обласної ради.

«2023-й, як і 2022-й, були роками і випробувань, і втрат, для кожного рік був болючий. Хотілося б, аби ми на якійсь гарній ноті закінчували, але наразі нам треба взяти себе в руки і йти тією колією, якою йдемо вже два роки», — Галина Логвиненко – депутат Чернігівської обласної ради.

«2023 рік був надзвичайно важкий для Чернігівщини, адже Чернігівщина є прикордонним регіоном, і ворог щодня дає про себе знати. Утім, попри таку складність географічного розташування, Чернігівщина вистояла», — Ірина Грозенко – заступниця Ніжинського міського голови, депутат Чернігівської обласної ради.

Вистояла Чернігівщина насамперед завдяки місцевим жителям, котрі, попри постійну небезпеку та страх, залишались у рідній області та робили все від них залежне, щоб відновлювати та розбудовувати рідний край.

«Медичні, освітні, соціальні заклади, всі працювали, надавали першу необхідну медичну допомогу людям. Ми приймали внутрішньо переміщених, ми будували в школах укриття, розширювали пакети медичних послуг, ми розширювали надання сфери соціальних послуг», — Ірина Грозенко – заступниця Ніжинського міського голови, депутат Чернігівської обласної ради.

Війна остаточно визначила пріоритети для роботи всієї країни, наголошують на цьому і представники місцевого самоврядування Чернігова й області.

«Ви ж розумієте, які зараз плани. Щодня, щоночі в нас тривоги, у нас обстрілюється прикордоння щогодини, не те що навіть щодня. Ми концептуально визначилися, що для нас у пріоритеті, а в пріоритеті – однозначно відновлення, допомога ЗСУ, я вважаю, що депутати працюватимуть зараз тільки в цьому напрямі», — Олена Дмитренко – голова Чернігівської обласної ради.

Підбиваючи підсумки, розуміємо, що 2023 рік для Чернігівщини став потужним воєнним викликом, із яким наша область відносно вдало впоралася. Попереду ще складніші випробування, і ми повинні зробити все від нас залежне, аби подолати і їх.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько 

Ще статті по темі

Back to top button