Суспільство (відео)

Пам’яті Сергія Лисюка – загиблого Героя і чемпіона світу: у Чернігові відбувся чемпіонат із кікбоксингу (Відео)

У Чернігові відбувся відкритий обласний чемпіонат із кікбоксингу «ІСКА» під назвою «Герої не вмирають». Ці змагання відбулися на честь пам’яті загиблих за Україну спортсменів Чернігівщини. Одним із них є Сергій Лисюк – багаторазовий чемпіон Європи та світу. 12 листопада минулого року під час виконання бойового завдання на Донбасі український захисник підірвався на міні. Спортсмену ампутували ногу, але через тяжкі травми врятувати життя герою не вдалося. Через 10 днів після поранення Сергій Лисюк помер.

«Людина, яка віддала своє життя, відстоювала честь України на чемпіонах світу, Європи. Він був прикладом для молоді. І також він як справжній Герой загинув за нашу Україну», — Андрій Кужельний, президент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА», заслужений тренер із кікбоксингу.

«Цей турнір проводиться в пам’ять про мого полеглого товариша, який загинув під час захисту батьківщини, кількаразового чемпіона з кікбоксингу – Сергія Лисюка. Також турнір присвячується всім загиблим хлопцям, які стали на захист України, які мали стосунок до спорту, зокрема до кікбоксингу», — Олексій Ануля, ветеран війни.

У чемпіонаті з кікбоксингу взяли участь 200 учасників різних вікових груп із Чернігова, Чернігівського району, Прилук, Ніжина, Новгорода-Сіверського, Сновська та Семенівки.

«Це відбір на чемпіонат України, який відбуватиметься наприкінці квітня в м. Києві. Ми формуємо збірну команду області, яка потім відстоюватиме честь Чернігівської області на чемпіонаті України», — Андрій Кужельний, президент Федерації кікбоксингу Чернігівської області «ІСКА», заслужений тренер із кікбоксингу.

«Я переконаний, що спорт – це те, що має об’єднувати нас усіх. Спорт – це наше майбутнє. Спорт – це те, без чого неможливе майбутнє наших дітей, здоров’я нації загалом», — Олег Шеремет, ректор НУЧК ім. Т. Г. Шевченка.

Окрім учасників і вболівальників, на заході були присутні ветерани війни та рідні загиблих Героїв.

«Вважаю цей захід абсолютно повністю потрібним зараз, адже він виховує молодь у правильному руслі. Виховує їхній характер, їхню витримку», — Олексій Ануля, ветеран війни.

«Дуже радує, що велика кількість учасників. Дійсно з кожним роком кікбоксинг стає більш масовим видом спорту і дедалі більше дітей ним займаються. Видно, що дітям це дуже подобається, вони цим горять. Тому дуже приємно дійсно за цим спостерігати. Хотілося б, щоб поменше нам тривоги заважали, щоб діти могли більше часу готуватися до змагань і брати в них участь», — Олена Бібік, дружина загиблого Героя Сергія Лисюка.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button