Суспільство (відео)

«Динозаври» зв’язку: у Чернігові ще не «вимерли» таксофони (Відео)

Перший телефон-автомат, або таксофон з’явився в 1901 році в Парижі. Після цього люди, зокрема й українці, почали активно користуватися телефонним зв’язком. У Чернігові ще збереглися таксофони. Цікаво, чи користуються ці пристрої зв’язку попитом серед чернігівців?

  А зараз ви їх бачите? Один на все місто. Раніше, звісно, користувалась. Не було мобільного, всі користувались.

— Раніше користувалась, а зараз не користуюся, вже від стаціонарних телефонів усі відмовляються.

— Таксофонами інколи, але дуже рідко. Користуюсь своїм телефоном зазвичай.

Їх вважають пережитком минулого. Особливо ті, хто народився в епоху інтернету та мобільного зв’язку. Але їх можна побачити в місті. Більше того, ще й у робочому стані. Буває, що треба терміново зателефонувати, а батарея вас підвела, тоді на допомогу може прийти звичайний вуличний таксофон, адже зателефонувати на фіксовані номери в межах міста можна зовсім безкоштовно.

Зараз складно знайти містянина, який телефонує з таксофону, але є й винятки. Люди, які користуються раритетним засобом зв’язку:

Зараз буду користуватися. Треба, звісно, зараз не дуже добре працює, ось карточка в мене. Зараз треба зателефонувати до Сновска, це зручно, це потрібно.

Тож, як бачимо, таксофони ще актуальні й комусь вони дійсно допомагають. ЧЕline вирішив з’ясувати, скільки таксофонів узагалі налічується в місті, хоч в «Укртелекомі» їх не нарахували або цю кількість вміло приховують, чомусь журналістам про це розповідати побоялись.

Залишаться вуличні таксофони актуальними чи ні, ніхто не знає. Але не варто забувати, що раніше вони були незамінними в нашому житті. Погодьтесь, без телефонного зв’язку ми не змогли б прожити і дня.

Ще статті по темі

Back to top button