Суспільство (відео)

Дискусії довкола Ялівщини та нові почесні: сесійні пристрасті Чернігівщини (Відео)

Патрульній поліції не дали грошей на покращення матеріально-технічної бази. 400 тисяч гривень не виділили обласні депутати.

«Ці кошти будуть спрямовані на покращення матеріально технічного стану наявного автопарку», — Денис Грищенко, т. в. о. начальника патрульної поліції Чернігівської області.

Мотивували тим, що виділені кошти не принесуть благо області. Далі 19-та сесія облради переросла в спічі депутатів і присутніх. Одні критикували неправомірне призначення керівників БТІ.

«Питання не стоїть в особистостях. Воно в тому, що конкурс із призначення керівника Ніжинського БТІ не завершений», — Сергій Пащенко, депутат Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначені почесні громадяни області

Інші – ігнорування інтересів громад.

«Це майно об’єднаних громад Чернігівщини. Тому, ухвалюючи рішення, зважуйте, чи відповідають вони інтересам громад», — Сергій Гарус, голова Іванівської громади.

Наговорившись, депутати визначили почесних громадян області, ними стали біатлоніст Андрій Дериземля та аграрій Леонід Яковишин. Після цього почали приймати гостей здалеку. Представники Срібнянської громади приїхали розповісти про те, що в них усе добре.

«Хотілося б, щоб ви дізналися про Срібнянську громаду не зі ЗМІ, начебто ми якийсь партизанський загін із надто корумпованими чиновниками», — Ірина Мартинюк, секретар Срібнянської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суму, необхідну для «запуску» реабілітаційного центру для атовців

Ще одним резонансним питанням стало звільнення старого та призначення нового керівника регіонального парку «Ялівщина». Керівниця профільного департаменту облдержадміністрації розкритикувала ініціативну групу із захисту Ялівщини.

«Громадська рада при ОДА, що займалася створенням парку і опікується ним. Не так, як ініціативна група, яка опікується не «Ялівщиною», а Свердловим», — Катерина Сахневич, керівник департаменту екології Чернігівської ОДА.

А деякі з депутатів узагалі були готові відцуратися від парку та передати його в повне управління місту.

«Триває боротьба за посаду директора неіснуючого парку. Він не функціонує. Я взагалі за те, щоб звільнити і нікого не призначати», — Валерій Куліч, депутат Чернігівської обласної ради.

Як підсумок, старого, вже давно не працюючого директора Свердлова не зняли, тому за нового навіть не голосували. Ще серед важливих питань – депутати ухвалили низку звернень до центральних органів влади щодо субвенцій і продажу землі.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button