Суспільство (відео)

Престижна робота та купа можливостей: чернігівські магістри отримали унікальну спеціальність (Відео)

«Культурологія» – це унікальна спеціальність, яка дає чимало можливостей для кар’єри. Віднедавна її можна опанувати, вступивши на магістратуру філологічного факультету Нацiональногоунiверситету «Чернiгiвськогоколегiуму» iменi Т. Г. Шевченка. Застосувати набуті знання та практичні вміння студенти зможуть будь-де.

«Вона має не тільки культурологічне спрямування, тут ми вивчаємо поглиблено й англійську мову. Це спрямовано на те, що наші магістранти в майбутньому зможуть займатися міжнародною культурницькою діяльністю. Викладач закладів вищої освіти. Будь-які форми і види роботи, повязані з мистецтвом, з культурою, з театрами, з різними формами мистецтва», — доктор філософських наук, професор кафедри філософії та культурології НУЧК імені Т.Г. Шевченка Марина Столяр.

Після отримання диплому за спеціальністю «культурологія» магістри можуть займати високі посади у сфері культури. До того ж тут навчають писати й отримувати міжнародні гранти. Адже досвід у цьому вже є. Нещодавно кафедра виграла грант на реалізацію проекту «Європейськiантитоталітарні практики». Тепер викладачі надають додаткові знання студентам із цього напряму. Є на спеціальності й чимало інших цікавих предметів.

«Предмет «сучасне візуальне мистецтво», який я читаю нашим магістрантам, мені хочеться, щоб вони були компетентними у мистецтві, як воно розвивалося у ХХ ст. від Малевича до Полока. І сучасних практик актуального мистецтва», — кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології НУЧК імені Т.Г. Шевченка Марина Каранда.

«Люди просто не усвідомлюють, як багато в нашому житті визначається саме міфами, в яких ми живемо і в яких живуть наші супротивники, тому в умовах інформаційної війни в усіх них розбиратися було б дуже непогано. Культурологічна інтерпретологія. Це взагалі унікальний в Україні. Це коли людина просто чує якусь музику на вулиці, чи коли вона читає написи на стіні, чи коли вона дивиться передвиборчу програму кандидата у президенти – все це теж культура, і в усьому цьому ми допомагаємо розібратися», — доктор культурології, професор кафедри філософії та культурології НУЧК імені Т.Г. Шевченка Олена Колесник.

«Наша спеціальність «культурологія» дає можливість студенту влаштуватися в багатьох культурних чи наукових закладах», — доцент кафедри філософії та культурології НУЧК імені Т.Г.Шевченка Андрій Царенок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарвардський університет запрошує чернігівців на конкурс

Обов’язкові предмети, які вивчають майбутні магістри, – це українська та зарубіжна культурa. Відвідуючи семінарські заняття з останньої студенти вивчають ази китайської каліграфії. А от аби закріпити знання з античної культури, студентам пропонують складати лото стилів. Викладачі усіляко намагаються зацікавити їх різноманітними формами занять. Тому студенти залюбки йдуть на пари.

«Культура відграє важливу роль у житті взагалі людської спільноти і людини окремо кожної, тому що вона розповідає нам історію – як жили, мислили люди, як змінювалися їхні смаки», — студентка НУЧК імені Т.Г. Шевченка Катерина Кравченко.

«Культура, по-перше, це те, що відрізняє країни. Є спільні моменти, але все одно вони різні, тому дуже важливо їх зберігати», — студент НУЧК імені Т.Г. Шевченка Віталій Решинський.

Аби не розгубитися в майбутній трудовій діяльності, всі студенти проходять практику в різних закладах культури міста. До того ж тут діє театр «Exlibris», де хлопці та дівчата можуть відчути себе тим персонажем, про якого вони прочитали чи дізналися на парі. Термін навчання триває півтора року за денною та заочною формою. Зареєструватися для складання тесту з англійської мови можна з 13 травня по 1 червня. А для складання фахового іспиту з культурології – з 13 по 31 травня. Прийом заяв на вступ відбуватиметься з 17 по 25 червня. Додаткову інформацію можна дізнатися, зателефонувавши до приймальної комісії або безпосередньо на кафедру філософії та культурології.

Довідка.2019-03-28_113220

 

Приймальна комісія університету (04622) 3-70-06

Завідувач кафедри філософії та культурології Марина Борисівна Столяр 063-832-28-11

Ще статті по темі

Back to top button