Суспільство (відео)

Дитячий театр пісні «Забава» підкорив серця французьких глядачів (Відео)

— Добрий вечір тобі, пане господарю, радуйся…

Унікальний творчий колектив, яскраві таланти та неймовірна самовіддача під час співу. Це про дитячий театр пісні «Забава», що працює на базі Чернігівської школи мистецтв. Гурту п’ять років, але, попри молодість, він уже має безліч нагород – гран-прі як колективні, так і сольні. Є учасником багатьох українських і міжнародних конкурсів. Головна цікавинка – різноплановість.

«Ми працюємо в різних жанрах академічний вокал, фольклор, перфоманс. І ми єдиний в області дитячо-молодіжний колектив, який працює у жанрі шоу-програми», — Марина Харчук, керівник дитячого театру пісні «Забава», викладач школи мистецтв.

Особливий акцент – на українську пісню, фольклор. Оскільки вважають: популяризуючи спів, наші виконавці не повинні забувати про його витоки, про народну культуру, що є фундаментом нашої державності.

«Наш репертуар зберігає в собі етнокультурні, фольклорні традиції. Ми є тією ланкою зараз, що зберігає в собі українську пісню», — Артем Бриль, учасник дитячого театру пісні «Забава».

На новорічно-різдвяні свята подарували частинку Чернігова французьким глядачам, адже стали переможцями обласного конкурсу, організованого благодійною організацією з французьким корінням «Люба Лор – Україна», яка ву нас шукає творчі таланти.

«Ми отримали в подарунок поїздку до Франції. Нам повністю оплатили дорогу, харчування. Жили в сім’ях. Це був наче культурний обмін», — Наталія Литвинова, другий керівник дитячого театру пісні «Забава», викладач «Школи мистецтв».

Концерти давали в чотирьох містах французької Лотарингії. Загалом колектив нараховує приблизно 30 учасників. Це діти від 6 до 22 років. Більшість – студенти чи випускники музичних закладів Чернігова або Києва. Об’єднує всіх єдине і найголовніше – любов до пісні, любов до музики.

«Це моя радість, моя душа. Я дуже вдячна, що потрапила в колектив «Забава», — Аліна Манойлик, учасниця дитячого театру пісні «Забава».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сльози в очах і гучні овації: у Носівці презентували фільм творчого колективу ЧЕline «Моя війна»

«Для мене музика – це велика чаша, з якої можна постійно черпати енергію і натхнення», — Ірина Маханькова, учасниця дитячого театру пісні «Забава».

«Я дуже люблю співати, це просто моє життя. Люблю збирати зали. Коли ти співаєш, тобі аплодують, це дуже приємно», — Ольга Ярмак, учасниця дитячого театру пісні «Забава».

«Це шквал емоцій, коли ти співаєш на сцені», — Євгеній Швидун, учасник дитячого театру пісні «Забава».

«Забава» – це насамперед любов. Любов до глядача, любов до музики, любов до творчості. Приходьте на наші концерти – ми завжди раді дарувати цю любов нашому глядачу», — Марина Харчук, керівник дитячого театру пісні «Забава».

«Забава» – це супер, «Забава» – це клас, і наші емоції лише для вас.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button