Суспільство (відео)

Пільгова транспортна картка для чернігівців: алгоритм дій для її отримання (Відео)

Із 1 лютого в Чернігові розпочнеться процес оформлення та видання пільгових транспортних карток, які надаватимуть право на безоплатний проїзд у громадському транспорті міста. Отримати таку картку зможуть жителі Чернігова та населених пунктів у межах 5-кілометрової зони навколо міста. Основною умовою оформлення картки є наявність у людини посвідчення, що підтверджує її належність до пільгових категорій населення.

«Право на її отримання мають мешканці нашої міської територіальної громади, які користуються безкоштовно транспортом», — Ірина Марчук – директор департаменту соціальної політики ЧМР.

«Також я хочу звернутися до голів територіальних громад інших міст, що розташовані в 5-кілометровій зоні, мешканці яких щодня їздять до міста. Їм потрібно буде, відповідно до порядку видачі, звернутися до Чернігівської транспортної компанії, щоб вона забезпечила їх цими транспортними картками, щоб потім не було конфліктної ситуації», — Олександр Рижий – начальник управління транспорту ЧМР.

Щоб отримати пільгову проїзну картку, жителям міста, які можуть претендувати на її оформлення, необхідно зібрати певний пакет оригіналів документів, також підготувати їх копії та звернутися до департаменту соціального захисту населення за адресою Мазепи, 19.

«Із собою вони повинні мати паспорт, ідентифікаційний код і посвідчення, що підтверджує певний статус, який дає права на пільги. Із собою бажано мати копії цих документів, щоб це було трошки швидше, щоб ми не мали великого скупчення населення», — Ірина Марчук – директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Первинне оформлення картки безкоштовне. На відміну від її поновлення у разі, якщо картку втрачено або ж пошкоджено, – в такому випадку процедура коштуватиме для містян орієнтовно 50 гривень.

Отже, після оформлення відповідної заяви на отримання пільгової проїзної картки в департаменті соціального захисту чернігівцям доведеться трохи зачекати, допоки виготовлятимуть іменну картку.

«Десь через тиждень людина має прийти й отримати в зручний для неї час цю транспортну картку. Для отримання також необхідно мати з собою паспорт, адже ми вимагатимемо документ для підтвердження отримання цієї картки», — Ірина Марчук – директор департаменту соціальної політики ЧМР.

«Коли мешканець отримає цю картку, він повинен буде прикладати цю картку до зчитувального пристрою. Тобто до стаціонарного валідатора. Або ж у тролейбусах наразі показувати кондукторам, які перебувають у салонах», — Олександр Рижий – начальник управління транспорту ЧМР

Картку видаватимуть на обмежений термін  – залежно від терміну дії пільгового посвідчення. Також варто звернути увагу, що діятиме картка лише у випадку, якщо на час поїздки з вами є ваше пільгове посвідчення.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button