Суспільство (відео)

Для комунальників закуплять нову техніку. Чи стане прибирання міста якіснішим (Відео)

Наступного року зимові прояви погоди не повинні паралізовувати місто, а прибирання вулиць стане якіснішим, принаймні в цьому запевнив членів виконкому міський голова, аби вони проголосували за зміни до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства Чернігова на 2017-2020 роки.

Йшлося про перенесення закупки новенької спецтехніки з 2018-2020 року на наступний рік для комунальних підприємств «Зеленбуд» та «АТП-2528».

— По МАЗах на АТП з 19 та 20 років перенести на 17, загалом виходить сума 10 мільйонів 800 тисяч гривень. І машину, розкидач піщано-сольової суміші, з 18 року перекласти на 17, сума – 1 млн 600 тисяч гривень, — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ.

Для «Зеленбуду» ж закуплять вакуумно-підмітальні машини на 3 мільйони гривень, трактор зі снігоочисним навісним обладнанням майже за 2 мільйони та самоскид, що коштуватиме один мільйон 200 тисяч.

Владислав Атрошенко попросив членів виконкому підтримати питання перерозподілу коштів. Мовляв, багатомільйонна закупівля спецтехніки зекономить бюджетні кошти, виділені на прибирання міста.

— Ми витрачаємо пальне на ЗІЛи, які не можуть впоратися, вони не тягнуть перед собою цей сніг. Вони проїхали, а вулиця не прибрана на 100%, вони повертаються і ще раз проїжджають, — Владислав Атрошенко, міський голова.

Загалом на прибиральну техніку наступного року планують виділити понад 18 мільйонів гривень. Розширять і перелік вулиць для прибирання.

Ще статті по темі

Back to top button