Суспільство (відео)

Для учнів – 4 гривні: в Чернігові з 1 вересня почнуть діяти пільги в транспорті  (Відео)

Чернігівський громадський транспорт також готують до початку нового навчального року. Відтак, із 1 вересня у тролейбусах та автобусах діятиме учнівська транспортна картка, відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

«Ми запровадили електронні квитки в автобусах і поступово інтегруємо весь громадський транспорт до єдиного стилю. Тобто нема різниці, це тролейбус чи автобус, картку можна купити в кіосках преси. За наявності цієї картки та учнівського квитка буде діяти пільгова ціна – 4 гривні»,- Олександр Рижий, начальник управління транспорту Чернігівської міської ради.

Вартість проїзду без картки становитиме 12 гривень. Якщо ваша дитина не має учнівської картки, придбати її можна в мережі кіосків «Чернігівпреса». Поповнити картку можна як онлайн, так і офлайн, через мережу кіосків або на сайті Чернігівської транспортної кампанії https://transport.cn.ua/ у розділі «Поповнення карток». Загалом у місті зараз працюють 13 автобусних маршрутів і 5 тролейбусних. Додатково з вересня планують запустити ще два тролейбусні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські школярі платитимуть 4 гривні за проїзд у громадському транспорті

«Ці маршрути розпочнуть роботу приблизно 12-15 вересня, це маршрут №1, він буде дещо скорочений – від вокзалу до діагностичного центру. І маршрут №10 їхатиме від діагностичного до обласної лікарні.

Також хочу нагадати, що працює автобусний маршрут №10, який з’єднує мікрорайон ЗАЗ і мікрорайон Сіверянка»,- Олександр Рижий, начальник управління транспорту Чернігівської міської ради.

Для власників транспортних карток у чернігівському громадському транспорті працює «Пересадковий талон». Він дає можливість протягом 30 хвилин безкоштовно пересісти з одного тролейбусного маршруту на інший. Також він працює на автобусному маршруті №10.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button