Суспільство (відео)

Показ фільму і презентація книги: у Чернігові відбувся патріотичний вечір (Відео)

«Я вирішила завітати на цей захід, адже я працюю безпосередньо з молоддю і бачу важливість порушення актуальних тем», — Богдана Лисенок – жителька Чернігова.

Богдана Лисенок – жителька Чернігова, разом із друзями вона відвідала патріотичний вечір, організований Чернігівською міською військовою адміністрацією спільно з Центром громадської безпеки та цивільного захисту. Під час заходу його учасники мали змогу переглянути документальний фільм і поспілкуватися з автором патріотичної літератури.

«Захід присвячений саме обороні нашого міста та пам’яті про події, що відбувалися в лютому-березні 2022 року. Подібний захід є необхідним, я вважаю, щоб люди пам’ятали про ті події та пам’ятали, завдяки кому вони зараз можуть вільно жити в місті, розвиватися, виховувати дітей», — Анатолій Хольченков – радник із питань безпеки начальника Чернігівської МВА.

Окрім перегляду фільму про події, що розгорталися в Чернігові в лютому-березні 2022 року, учасники заходу також ознайомилися з презентацією книжки «Серед мрій і реальності: історії, що формують націю», яку записав чернігівський журналіст Павло Солодовник.

«Я за своє життя зустрічав дуже мало ідеологічної правдивої літератури, яка була адресована саме для нас. Я дуже багато читав, аналізував, робив якісь для себе примітки. Так, власне, і народилася ідея сформувати всі ці речі, які розказують. Я тут доступною мовою розповідаю так, щоб це можна було розповідати дітям, щоб це було цікаво почитати нам», — Павло Солодовник – автор книги «Серед мрій і реальності: історії, що формують націю».

До речі, книжка «Серед мрій і реальності. Історії, що формують націю» є цілковито благодійним проєктом її автора – всі кошти від реалізації будуть передані на закупівлю необхідного обладнання для адресної допомоги захисникам України. Тож завершився захід благодійним аукціоном, під час якого всі охочі мали змогу придбати книжку чернігівського журналіста.

«Потрібно такі заходи проводити, тому що ті події ми не повинні забувати. Молодь, можливо, та, якої не було тут, повинна відчути, що тут відбувалося. Не можна забувати. Потрібно правильно виховувати на реалістичних подіях нашу молодь», — Іван Бакшун – учасник заходу.

«Хотілося б, щоб більше молоді залучалося до подібних ініціатив. Дуже приємно було бачити багато молодих людей у залі», — Богдана Лисенок – жителька Чернігова.

Організатори зазначають, що планують додаткове проведення подібних заходів, щоб із пам’яті людей не стиралися важливі епізоди історії нашої області та держави. Адже саме знання історії здатне запобігти повторенню помилок минулого в майбутньому.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button