Суспільство (відео)

Реєстрація нового авто та обмін посвідчення водія: нові послуги в Чернігівському ЦНАПі (Відео)

Зареєструвати новий транспортний засіб, отримати номерні знаки та замінити посвідчення водія – відтепер чернігівці можуть отримати ці послуги в міському Центрі надання адміністративних послуг. Відповідні зміни до законодавства Кабінет Міністрів вніс ще 17 травня 2022 року. До цього часу в центрах надання адміністративних послуг можна було зареєструвати лише мопеди та причепи.

«Законодавець забезпечив можливість через центри надання адміністративних послуг здійснювати такі сервіси – державна реєстрація транспортного засобу, який придбаний уперше. Це машини, мотоцикли, моторолери, які купують в автосалонах. Також це перереєстрація транспортних засобів у зв’язку зі зміною анкетних даних власника. І також це видача посвідчення водія у зв’язку з втратою його, викраденням або обмін його старого зразка на новий»,- Олена Лічманенко, заступниця начальника управління організації діяльності та стратегічного планування головного сервісного центру МВС.

Також можна зареєструвати газобалонне обладнання на автомобіль. Сьогодні Олександр та Олена вже встигли протестувати нові послуги.

«Сьогодні я вперше реєструю новий транспортний засіб, ось тільки приїхав. Мене зустріли, показали і прийняли документи в роботу»,- Олександр.

«Я обміняла посвідчення водія нового зразка. Все дуже швидко, комфортно, навіть не думала, що буде так. Дякую працівникам»,- Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють водні рамки в Ніжині

Раніше для чернігівців ці послуги були доступні тільки в Територіальному сервісному центрі МВС.

«Процедура відбувається так: людина записується в електронну чергу, вибирає час та дату. Потім підходить до нас із талоном і ми вже здійснюємо все необхідне»,- Антон Брайко, державний реєстратор.

Утім, у ЦНАПі реєструватимуть лише автомобілі, які, відповідно до законодавства, не підлягають огляду й експертному дослідженню, або на які подано відповідні документи про його проведення, або якщо інформація про його проведення міститься в єдиній інформаційній системі МВС.

«Отримання таких послуг стає більш зручним і доступним. Попри війну, сфера послуг у місті повинна відновлюватися та розвиватися.

Надання послуг буде здійснюватися за стандартами саме ЦНАПу. А на сьогодні, якщо оцінювати роботу за рейтингом у порталі «Дія» та Google, ЦНАП міста Чернігова має найвищий рейтинг серед міст обласного значення»,- Юрій Балєв, керівник Центру надання адміністративних послуг міста Чернігова.

Надалі, якщо Кабмін внесе зміни до Постанови, що регламентує порядок надання послуг із реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у зв’язку зі зміною власника, то вже восени у ЦНАПі може додатися ще одна послуга.

«Це саме ті послуги, які на сьогодні є дуже затребуваними серед фізичних та юридичних осіб. І вони на цей час надаються тільки у сервісних центрах МВС, але ми хочемо розширити географію надання таких послуг і запровадити їх у центрах надання адміністративних послуг»,- Олена Лічманенко, заступниця начальника управління організації діяльності та стратегічного планування головного сервісного центру МВС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button