Суспільство (відео)

До Дня захисників та захисниць у Чернігові погасили нову тематичну марку (Відео)

«Укрпошта» до Дня захисників та захисниць випустила спеціальну поштову марку, урочисте погашення якої відбулося й у Чернігові. Разом із керівником Чернігівської дирекції Оленою Дорошенко та захисниками міста на подію, зокрема, завітав і Дмитро Брижинський, який керував обороною міста з перших днів повномасштабного наступу рашистів.

«Мені дуже приємно було, що сьогодні захисники та захисниці змогли взяти участь у такій події. Я думаю, і їм це буде на згадку, і нашим мешканцям Чернігова, що дійсно такі хлопці та дівчата сьогодні стоять і боронять нашу Чернігівщину, наш спокій і наше небо. Якщо пригадати, як ми пережили цього тижня понеділок і вівторок, то, я вважаю, ми знову з болем згадали березень і ті буремні дні, криваві та неспокійні, які пережила Чернігівщина», — директор Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» Олена Дорошенко.

Художник Антон Хрупін зобразив на марці одразу шість військ Збройних Сил України. Кожна марка з блоку присвячена конкретному роду військ. Це той самий художник, із яким «Укрпошта» працювала над маркою «Вільні. Незламні. Непереможні». Спецпогашення для клієнтів відбуватиметься на Головпоштамті Чернігова два дні – 14 та 15 жовтня. Ще в серії є тематичні конверти та листівки.

«Аркуш, 6 марок – 120 гривень. Із кожної марочки – 8 гривень на підтримку Збройних Сил України. Тобто знову ж таки це благодійний випуск. І це перша марка нової серії про Збройні Сили України. Я думаю, що будуть і наступні випуски», — директор Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» Олена Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові також погасили першу благодійну марку «Пес Патрон»

Бойовий медик Наталя розповідає, що раніше тільки чоловіка вітала зі святом, а тепер так склалося, що й сама причетна до захисту країни.

«Із перших днів війни я й вступила до лав ТРО – бойовим медиком. І з перших днів нас відправили до мікрорайону ЗАЗ і там ми весь час перебували. Надавала допомогу і нашим бійцям, і дуже багато було цивільного населення. Допомагали всім чим могли – ліки, медичну допомогу. Бо було дуже багато різних випадків. Наші люди деякі божевільні – для них було легко під час обстрілів піти на дачу. Перевірити, чи там не вкрали щось. Тому було дуже багато осколкових поранень, надавали допомогу та відвозили до обласної лікарні», — Наталя (Росомаха).

На згадку про сьогоднішній захід кожен із захисників отримав тематичну листівку з автографом та ексклюзивними побажаннями. Головне з яких – наша Перемога!

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button