Суспільство (відео)

Домівки для ВПО: чернігівці потребують тимчасового житла (Відео)

Понад 10 тисяч внутрішньо переміщених осіб наразі зареєстровані в Чернігові, із них 294 родини перебувають на обліку громадян, які потребують житла для тимчасового проживання. Про це під час чергового виконкому повідомила заступниця начальника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду ЧМР Тетяна Булах.

«Це 294 особи, які стали на облік на отримання тимчасового житла, це як кімнати в гуртожитку, так і тимчасові приміщення по вулиці Дрозда», — Тетяна Булах – заступниця начальника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду ЧМР.

Загалом же під час виконкому погодили видачу 93 ордерів на право тимчасового проживання для ВПО. З них 1 – на житлове приміщення з фонду житла для тимчасового проживання, 5 – на кімнату в гуртожитку та 87 – на заселення в довгоочікувані модульні будиночки, що встановлені по вулиці Дрозда.

«Відповідно до балів пріоритетності, набрали відповідні бали, і ми зараз цим рішенням затверджуємо відповідний список та будемо виписувати ордери і договір найму, розпочнемо процедуру заселення людей», — Сергій Фесенко – керуючий справами виконкому ЧМР.

«Це соціально незахищені верстви населення. Саме вони мають право на заселення до модульного містечка на Дрозда», — Тетяна Булах – заступниця начальника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду ЧМР.

Нагадаємо, будівництво семи двоповерхових модульних будиночків по вулиці Дрозда почалося ще восени минулого року. За планом заселити сюди людей мали ще наприкінці літа 2023 року, втім, цей процес тривалий термін знаходився на «стопі». Загалом модульні будиночки мають 112 квартир, до яких, відповідно, мають поселити 112 сімей.

«У нас є такі люди, які написали заяву, але відмовилися, тому ми зараз вносимо відповідні зміни до цього проєкту рішення і також технічні правки», — Сергій Фесенко – керуючий справами виконкому ЧМР.

«Ми будемо пропонувати незаселені житлові приміщення далі особам із таких верств населення, які перебувають на черзі. Я вважаю, що цей процес триватиме місяць, буде трохи тривалий у часі», — Тетяна Булах – заступниця начальника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button