Суспільство (відео)

Допомагають не тільки речами: Німеччина пропонує безкоштовну доставку гуманітарних вантажів (Відео)

Європейські країни щоденно демонструють неабияку підтримку України. На військовому, дипломатичному та гуманітарному рівні. Днями з Німеччини до Чернігова надійшла допомога для двох медичних закладів – Другої міської лікарні та Чернігівської обласної лікарні. Цього разу вони передали 12 функціональних ліжок – по шість на кожен заклад. Тож сьогодні ними вже користуються пацієнти.

«Дуже зручні для наших пацієнтів, вони радо сприйняли цю звістку, а коли покористувалися, то взагалі сказали, що це якась казка. Дякуємо волонтерам, які доставили нам такі зручності», — Наталія, сестра-господиня другого кардіологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Чернігівський волонтер Валерій Воробей каже, що, окрім того, що Німеччина постійно підтримує медичні заклади матеріалами й обладнанням, вона також допомагає з безкоштовною доставкою.  

«Особливість проєкту полягає в тому, що, окрім того, що ці ліжка самі по собі гарні, мобільні та функціональні, ми ще не витратили на доставку жодних коштів. Тобто доставка з Німеччини була безкоштовною. Тому що всю логістику нам оплатила німецька кампанія «Deutsche Bahn», це великий транспортний гігант, аналог нашої «Укрзалізниці»,- Валерій Воробей, представник волонтерської групи «Гаспидські сини».

Із перших днів повномасштабного вторгнення різноманітні підрозділи кампанії об’єдналися та створили спеціальний проєкт із доставки гуманітарних вантажів із Німеччини. Таким чином усю допомогу до України вони доправляють безкоштовно.

«Концерн «Deutsche Bahn» це все фінансує, за що ми безмежно вдячні. Як для нашої волонтерської групи, так і взагалі для всієї області цей проєкт наразі є безпрецедентним. Тому я ще хотів звернутися до колег-волонтерів, до представників міської влади та адміністрації – якщо є можливість знайти гуманітарні вантажі в Німеччині, повідомте нам, будь ласка. Ми, у свою чергу, зможемо зв’язатися з «Deutsche Bahn» та доправити ці вантажі до Чернігова абсолютно безкоштовно», — Валерій Воробей, представник волонтерської групи «Гаспидські сини».

Завдяки такій співпраці волонтерські організації та благодійники зможуть більш ефективно використовувати свої кошти. Наприклад, зекономлені гроші витратити на закупівлю тепловізорів та інших необхідних речей для наших захисників.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button