Суспільство (відео)

Допомога та підтримка: в Чернігові функціонує всесвітня громадська організація (Відео)

Із початком повномасштабного вторгнення чимало організацій частково або повністю змінили свій вид діяльності та спрямували всі сили на втілення головної мрії кожного українця – Перемоги. Чернігівський культурно-мистецький простір «Інтермеццо», наприклад, став «базою» для потужної громадської організації.

«Світовий конгрес українців – це загалом всесвітня організація, яка об’єднує різні громадські організації за кордоном. А «Суспільна служба українців» діє при ньому. А філія цієї організації якраз тут, у Чернігові. Тобто Світовий конгрес українців – об’єднання багатьох організацій і в його межах і діє «Суспільна служба українців», — Олександр Ясенчук – заступник голови міської організації «Суспільна служба українців».

«Суспільна служба українців» у Чернігові була створена наприкінці 90-х. Формально спершу це була філія та сьогодні це повноцінна організація, яка активно функціонує та допомагає чернігівцям.

«Цього тижня ми маємо передати кілька ящиків хірургічного приладдя і медикаментів до Чернігівської міської лікарні, вони надійдуть із Канади. Також у нас є сталий проєкт «Банк харчів». Щомісяця ми надаємо для 30 родин невеличку допомогу тим, хто її потребує, продуктами», — Олександр Ясенчук – заступник голови міської організації «Суспільна служба українців».

Активну волонтерську роботу організація розпочала ще з 2014 року. Та якщо тоді сил вистачало на обмежений спектр, то зараз коло можливостей значно збільшилося.

«Війна почалась вже давно. Повномасштабне вторгнення тільки масштабувало наші проєкти. Те, що раніше для нас було неможливим, тепер ми це втілюємо. Раніше ми дрон могли передати раз на пів року, то тепер дрони ми передаємо раз на два тижні. Тому що війна прийшла на поріг кожного, і люди зрозуміли, що треба допомагати та захищати», — Олександр Ясенчук – заступник голови міської організації «Суспільна служба українців».

Єднання – зараз один із провідних мотивів для всіх українців, адже лише разом ми здатні перемогти агресивного ворога.

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button