Суспільство (відео)

Дорогі дерева, черга до дитсадка та зміна дорожнього руху: засідання виконкому міськради (Відео)

До середини грудня в Чернігові змінять рух двома вулицями. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет під час чергового засідання. Відповідно, рух вулицею Коцюбинського – від Ремісничої до вул. Гончої – стане двостороннім. Вулицею Ремісничою – від Коцюбинського до проспекту Перемоги – запровадять двосторонній рух, а від Князя Чорного до Коцюбинського – односторонній.

«Реміснича могла бути двосторонньою, це було б круто, але немає місця для паркування. І велодоріжки тоді постраждають»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові змінять організацію руху на кількох вулицях (Фото)

Говорили і про надання послуг щодо вивезення твердих побутових відходів. Зараз ця норма використовується на рівні мінімальної, закріпленої постановою Кабінету Міністрів України ще в 2008 році. Однак у 2019 році ці норми з постанови виключили, тому виконавчий комітет вніс правки до відповідного проєкту.

«Комунальне підприємство звернулося до Державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» для організації проведення вимірювання кількості великогабаритних побутових відходів мешканцями міста. Норма обрахована державним інститутом така ж, як у постанові 1070, тобто споживачі різниці не відчують»,- Микола Мороз, юрисконсульт КП «АТП-2528».

Цього року вперше виділили одну квартиру на чергу. Її отримала лікар, яка чекає свою нерухомість із 1984 року. Почали ставити на облік і внутрішньо переміщених осіб. У Чернігові таких налічується 6 родин. Також обговорили і нову постанову Кабміну на кредитування житла.

«Виділяється 200 млн загалом на Україну для пільгового кредитування під 3% на 20 років. Перший внесок – 6%. Поки що цим займається Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву і перший етап – це збір заявок»,- Михайло Католик, начальник відділу квартирного обліку ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зносять здорові дерева

Наразі в Чернігові діє електронна реєстрація дітей до закладів дошкільної освіти. Проте її планують оновити через зміни в законодавстві.

«Втратила свою чинність медична довідка, яку вимагали під час зарахування дитини до ДНЗ під №026/о. Зараз її скасовано, і за термінологією ми взяли формулювання та положення, яке діє і затверджене постановою Кабміну. Також батьки мають підтвердити місце реєстрації або фактичного проживання, аби люди, які живуть і працюють у Чернігові, мали першочергове право для зарахування дітей до ДНЗ»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Також він розповів і про наповнюваність класів, що не повинна перевищувати 30 осіб. Однак є винятки, як, наприклад, у 4-й школі, де кількість дітей у деяких класах перевищила норму. Це спричинене географічним розподілом учнів. Повідомив головний освітянин міста і про перерозподіл дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронна реєстрація до дошкільних закладів відбуватиметься по-новому

«Цього року було перенесено з 23-ї школи в 16-й ліцей. Відповідно, ми перерозподіляємо район, який був раніше закріплений за 23-ю школою, за школою №36 та №30. А 23-тя і 16-й тепер мають спільний мікрорайон»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Також під час виконкому виділили 1 мільйон 185 тисяч гривень чернігівкам на надання одноразової допомоги при народженні дитини, ухвалили видалення 16 дерев і запропонували збільшити оплату їх відновної вартості для забудовників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст  Ольга Лазун

Оператор  Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button