Суспільство (відео)

«Висотка» перед носом: у Чернігові люди борються проти забудови в центрі міста (Відео)

У Чернігові кожен вільний шматочок землі замість того, щоб перетворитися на сквер чи дитячий або спортивний майданчик, стає мішенню для забудовників. Особливо любителі зводити «хмарочоси» в центрі облюбували перехрестя вулиць П’ятницької та Київської. Замість недобудови магазину приватні інвестори хочуть звести тут «висотку».

«Проблема ця вже тягнеться довго. На розі Київської та П’ятницької вулиці є недобудова. Вона вже близько 10 років. І нещодавно інвестор, який орендує цю земельну ділянку, вирішив побудувати на ній багатоповерховий будинок»,- Борис Богатюк, житель будинку по вулиці П’ятницька, 49.

Попередньо там хотіли побудувати двоповерховий магазин, тепер на його місце хочуть «втулити» десятиповерхівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розпочали будівництво майданчика для вигулу собак (Фотофакт)

«Будинок закриватиме сонячне світло для жителів багатьох під’їздів нашого будинку. І другий момент, на нашу думку, – буде дуже погіршена будь-яка комунікація. Ну, наприклад, усі інфраструктурі питання – вивіз сміття, під’їзд пожежних авто тощо. Там просто немає на це місця»,- Анна Шереметьєва, жителька будинку по вулиці П’ятницька, 49.

Жителі прилеглого будинку хочуть, щоб на місці можливих забудов був сквер, адже багато років тому так і було, і вони мали можливість замість споглядання бетону та цегли, вільно відпочивати на прибудинковій території.

Наразі численні походи громади на сесії міської ради та до земельної комісії, щоб влада не змінювала цільового призначення ділянки, дають свої плоди. Будівництво лише в планах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button