Суспільство (відео)

Дороговартісне обладнання та кадрові кузні Ніжинщини (Відео)

У Ніжині на завершальному етапі – реконструкція оновленого приймально-діагностичного відділення центральної міської лікарні. Нещодавно тут була встановлена артроскопічна стійка – спеціальний апарат для лікування суглобів. Підтримка медицини та розвиток закладів охорони здоров’я – нині є особливо важливими напрямками. Утім, не менш актуальним є освітня медична сфера. Якісні медичні кадри всіх рівнів – саме це запорука можливості дати відсіч будь-якій пандемії. У Ніжині «гарантом здоров’я» є місцевий медичний коледж, що готує медичних сестер і фельдшерів.

«Я все-таки як лікар розумію, наскільки важлива в теперішній час професія лікаря, професія медичної сестри та збереження медичних спеціальностей», —  Валерій Зуб, народний депутат України.

«Ми готуємо фельдшерів і медичних сестер. Для нашої галузі охорони здоров’я це важливо. Тому що ми зараз на передовій. Ми розуміємо, що це серйозна справа. Від медиків залежить не просто здоров’я, а зараз – життя», — Світлана Дудник, директор КП «Ніжинський фаховий медичний коледж» ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Менщині дистанційно навчатимуться і школярі молодших класів. Батьки проти

Не менш важливим для Ніжинщини є також агарний напрямок. Вже тривалий час успішно функціонує Ніжинський агротехнічний інститут.

«На Чернігівщині аграрна сфера займає дуже велику часту в виробництві. Ми аграрний регіон. Ми друга за розмірами область. Також ми є одними із лідерами по вирощенню соняшника, озимої пшениці, жити. Ми як навчальний заклад теж маємо поля і вирощуємо і соняшник і озиму пшеницю. У нас також є ферма. Почали також займатися малиною», — Андрій Івановський, заступник директора Ніжинського агротехнічного інституту. Не менш важливою є співпраця медицини та аграрного сектору. А особливо – обговорення актуальних питань впливу агросектору на здоров’я людей.

Бережіть здоров’я. Адже мудреці не випадково говорять – тисячі речей необхідні здоровому, і тільки одна хворому – це здоров’я.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button