Суспільство (відео)

На Чернігівщині презентували книжку про доленосні події північного села (Відео)

У теплому колі односельців у селі Кучинівка Сновської громади відбулася презентація книжки, в якій увічнили історичні відомості про рідне село. Основну частину роботи виконала краєзнавець Ніна Мокросноп. Саме вона по крупицях збирала всі згадки про село та систематизувала їх.

«Поштовхом для створення цієї книжки було прохання провідної бібліотекарки Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки – що її читачі бажають читати в бібліотеці книжки з історії села. Такої книжки в бібліотеці немає, і вона доклала безліч зусиль для того, щоб спонукати мене почати роботу над цією книжкою», — Ніна Мокросноп – краєзнавець.

Чималий внесок у створення книжки «Кучинівка: час і люди» зробили історики Іван Стасенко та Володимир Омеляненко. Саме завдяки їхній кропіткій праці книжка наповнилася яскравими історичними деталями.

«Я вважаю, що історію минулого забувати не треба.Вважаю, що Кучинівка – славне село з чудовим характером. Ви можете пишатися тим, що дали стільки гарних хороших людей.», — Іван Стасенко – історик.

Тяжка праця виправдала себе – книжка отримала приголомшливий резонанс серед місцевих і неабияк захопила своїм змістом. Чимало кучинівців уже зробили передзамовлення на друк книжки, щоб мати в сімейній бібліотеці історичний посібник про рідний край.

«Спершу ми друкували сигнальні екземпляри. Вони розійшлися швидко по селу, читали й обговорювали їх. Мені навіть не повертали – все пішло по руках. Зараз книжки поставимо на облік до бібліотеки. Будемо видавати читачам. Є замовлення на книжки, будемо друкувати стільки, скільки замовлять», — Людмила Ковалевська – провідний бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки.

Часто історія забувається, бо ми не надаємо їй належної уваги. Та любити, шанувати і знати про рідний край – наш обов’язок та головна зброя в боротьбі зі спільним ворогом.

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button