Суспільство (відео)

Духовний фронт: у церкві Сновська моляться за українських воїнів та перемогу (Відео)

Церковне питання. Скільки палких дискусій воно збирає навколо себе. Та поки хтось обговорює всі «за» та «проти» такого переходу і шукає істину для себе, інші вже давно визначилися зі своїм шляхом.

Так, наприклад, у Сновську приблизно 10 років функціонує церква, в якій віряни моляться українською мовою за долю нашої країни та її народу.

«Цей храм побудований громадою Української церкви 10 років тому на власні гроші та власними руками. Під омофором Блаженнійшого Епіфанія, яка молиться за Україну українською мовою і взагалі за український народ», — Отець Василь – священник парафії Преображенської церкви в місті Сновськ.

Якщо для когось питання церкви виявилося актуальним лише під час повномасштабного вторгнення, то для вірян цього храму тема українських храмів постала ще у далекому 2015 році.

«У 2015 році, коли звершилося освячення цього храму, я одразу зробив цей вибір за двома факторами: перший фактор – це те, що московський патріархат не підтримав український народ, не засудив агресію росії, ба більше: підтримував «рускій мір». Другий фактор – молитви в цьому храмі звершуються українською мовою», — Андрій Сильченко – церковний староста храму Преображення Господнього міста Сновська Спасо-Преображенської парафії Чернігівської єпархії.

Деякі парафіяни остаточно перейшли в цей храм, хтось досі сумнівається в доцільності такого кроку, утім, пан Андрій упевнений, що з плином часу всі зможуть ухвалити остаточне рішення.

«Певна частина людей перейшла з московського патріархату в цей храм. Інша частина ходить і туди, і сюди, вони вважають, що нема різниці, в якому храмі молитися. А є ті, хто ходить за великих потреб, вони не цікавляться, що відбувається. З такими людьми треба працювати», — Андрій Сильченко – церковний староста храму Преображення Господнього міста Сновська Спасо-Преображенської парафії Чернігівської єпархії.

Храм відкритий щодня, богослужіння відбуваються щонеділі та у святкові дні. За бажання громади отець готовий проводити служіння щодня.

«Церква відкрита щодня з 8-ї години ранку. Служби проводять щонеділі, в суботу о 18-й вечора. І свято 7 липня в нас було, буде на Петра і Павла. І взагалі, якщо громада матиме бажання служити у будні – будь ласка, ми служимо», — Отець Василь – священник парафії Преображенської церкви в місті Сновськ.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button