Суспільство (відео)

«Дуже страшні читання»: в Чернігові відбувся читацький вечір (Відео)

У геловінських костюмах і з книжкою улюбленої готичної, містичної чи горор-літератури зібрались учасники читацького вечора під назвою «Дуже страшні читання» в бібліотеці ім. М. Коцюбинського. Подібні літературні заходи не вперше проводять у бібліотеці, і їхня мета – заохотити до читання, познайомити з цікавими книжками й допомогти знайти однодумців серед читачів.

«Це популяризація літератури, різних видів літератури, оскільки література має бути на всі смаки. І оскільки, ми знаємо, саме містична, готична література користується доволі значною популярністю, це своєрідна така можливість зняти стрес у людей. То в ці дні ми вирішили, що буде доречним власне провести такий захід, який популяризуватиме саме містичну літературу», — Олена Терещенко, бібліотекар відділу соціокультурної діяльності бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

Окрім прочитання фрагментів улюбленої містичної літератури, на читацькому вечорі учасники грали в асоціації й обговорювали прочитані книжки. Хоча свято Геловіну – іноземне, на заході зачитали й українські твори, з характерними для нашої літературної традиції образами.

«Я дуже люблю Геловін, тому що за фахом я перекладач англійської. Я дуже багато знаю про це свято. Воно дуже популярне за кордоном і набуває популярності в Україні сьогодні. Читати я буду українські казки. Я вирішила, що хоч це не українське свято, все-таки українські казки – страшні, і теж мають безліч персонажів: чортів, відьом. Тому я підготувалася читати про відьом і чортів. Але українських», — Марія Обиденна, учасниця читацького вечора «Дуже страшні читання».

Такі заходи допомагають відволіктись від буденності та поринути у світ літератури разом з іншими.

Журналіст – Оксана Замятіна

Оператор – Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button