Суспільство (відео)

Екологічно та відповідально: де можна придбати ялинку в Чернігові, щоб не зашкодити природі (Відео)

Напередодні Різдва та Нового року багато українців прагнуть створити святкову атмосферу вдома. Ялинка давно стала символом новорічних свят, однак під час війни, на жаль, страждає не лише людство, а й природа.

«Ялинки, які реалізовуються філією «Чернігівське лісове господарство», вирощувалися на спеціально створених для цього плантаціях, тобто створюється ця плантація, висаджуються ялинки, через 4-7 років ми можемо вже їх заготовляти, це спеціально вирощені для новорічних свят дерева – як ялинки, так і сосна», — Денис Землянко – головний лісничий ДП «Чернігівське лісове господарство».

«Ялинка в горщику стала невід’ємним атрибутом новорічних свят, тому що її потім можна висадити в своєму саду. Це збереження природи, по-друге, створює гарну композицію новорічну, також ці ялинки стоять краще та довше. Гілочки не опадають, їхня хвоя залишається пишною та зеленою», — Тетяна Вовк – організатор зі збуту КП «Зеленбуд».

«У нас представлено дві породи – ялина звичайна європейська та сосна звичайна. Діапазон цін – від 150 грн. За 150 грн можна придбати ялинку або сосну заввишки до 1 м, далі за 170 грн буде висота від 1 метра до 1,5, а 2-метрова ялинка або сосна коштуватиме в районі 200 грн.», — Денис Землянко – головний лісничий ДП «Чернігівське лісове господарство»

«Ялинки є європейські, колючі, також елітного класу – ялинка «Сербська». Вони коштують в діапазоні від 500 грн до 770 грн, а елітні «Сербські» – від 2000 грн.», — Тетяна Вовк – організатор зі збуту КП «Зеленбуд»

Зрізана ялинка повинна стояти у вологому ґрунті або в спеціальних підставках, у які можна доливати воду, тоді як сосна може простояти в кімнатній температурі до 4 тижнів без зволоження. А догляд за ялинкою в горщику потребує окремих зусиль.

«Такі ялинки у горщику зараз перебувають у зимовому сплячому режимі, наше з вами завдання – зберегти, щоб вони не прокинулися. Тому їх треба заносити до будівлі поступово, тобто спершу зберігати її у приміщені, де температура буде плюсова, але не дуже висока, а потім уже занести в приміщення. В приміщені обов’язково ялинку треба зволожувати, щоб її гілочки не пересихали і також полив, поливати у міру підсихання», — Тетяна Вовк – організатор зі збуту КП «Зеленбуд»

Цього року головної ялинки на центральній площі не буде, тому ми поцікавились у містян, яку ялинку планують ставити вдома.

Ялинка – це символ добра та світла на новорічні свята, ця атмосфера потрібна не лише дітям, а й дорослим українцям.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button