Суспільство (відео)

Економія електроенергії: міський голова Чернігова пояснив, чому відбуваються відключення (Відео)

Ворог руйнує генеруючі об‘єкти енергетики. Вже другий тиждень він веде прицільні обстріли ракетами та дронами. Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано. Тож ситуація доволі критична, але допомогти впоратися з цим може кожен чернігівець, а також мешканці області. Для цього необхідно дуже економно споживати електрику.

«Всі ми знаємо, що в час пік є найбільше споживання електроенергії. Коли всі готують снідати, одягають дітей, самі одягаються та готуються йти на роботу – це пікове споживання, а також увечері, коли всі люди приходять додому, вмикають світло. І вранці темно і ввечері вже, звісно, також. Знов-таки починають готувати їсти, вмикають телевізори, пральні машинки, комп’ютери»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

За таких обставин генеруючі потужності не в змозі витримати потрібну частоту.

«За падіння нижче як 49 герц відбувається автоматичне відключення генеруючих потужностей із неконтрольованим режимом відключення. Лікарень, метрополітену і т.д. Тобто це ті об’єкти, що не повинні відключатися, або це треба робити в плановому режимі. Щоб мінімум шкоди завдати людям»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити блекаут і що робити, коли вимкнулося світло

У місті вже обмежують використання вуличного освітлення, а також від 20 жовтня в Чернігові буде обмежено роботу електротранспорту на 50% і скорочено графік роботи тролейбусів на лінії до 19 год. 30 хв. Підприємців і бізнес просять не вмикати рекламні вивіски, а мешканців просять обмежити використання духових шаф, бойлерів, пральних машинок та інших побутових приладів, які споживають багато електроенергії в пікові години. Натомість використовувати їх у нічний час.

«Наша відповідальність дасть можливість пройти зимовий період у більш сталому плановому режимі. Значно краще, коли деякі незручності є плановими. Коли ми знаємо, що з такого часу по відповідний час не буде електроенергії. І ми до цього готуємося, і значно важче буде всім людям, не тільки чернігівцям, а й всім українцям, пройти цю зиму в режимі непланових відключень. Наша економія дасть можливість планувати технічні дії, більш-менш планувати проходження зимового періоду»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також містян просять зробити запаси питної та технічної води щонайменше на три дні, бо в разі аварійного відключення електрики чи аварії внаслідок обстрілів із водою також можуть бути перебої.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button