Суспільство (відео)

Екстремальне дозвілля: чернігівські чоловіки відновлюють свої «арктичні» забавки (Відео)

Екстрим не тільки від ненадійної крижаної основи під ногами, але й від суворих умов дозвілля, які вибирають для себе любителі зимової риболовлі. Справжні морози сковують воду лише набігами, а водойми вже «вкривають» поціновувачі цього переважно екстремального виду відпочинку.

«Кожен розважається так, як йому подобається. Я не вважаю, що це дуже безпечно», — Олена, чернігівка.

Рибалки розповідають, що станом на сьогодні товщина криги вже понад десять сантиметрів, тож вважають її безпечною. Але, попри це, правил безпеки дотримуються завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинські рибалки похизувалися вдалим уловом

«Простукуємо. Коли гнеться, то не ходимо на лід», — Євген, рибалка.

«Перевіряю. Зараз більше ніж 10 сантиметрів, тому можна виходити. Якщо менше як 10, то не виходжу», — Роман, рибалка.

«Ходити та дивитися, щоб лід був нормальний, тоді можна виходити. А якщо такий, що гнеться і тріщить, то вже як хто на себе розраховує», — Михайло, рибалка.

Попри морози, надзвичайники попереджають про безпеку на воді в зимовий період. Лід нестабільний за температурних перепадів і має змінну товщину в різних місцях водойми.

«Крига стає безпечною лише тоді, коли мінусова температура тримається кілька днів, а краще – тиждень. Треба розуміти, що на різних водоймах крига стає по-різному. Наприклад, якщо це річка з течією, то крига перетину річок, там, де є якісь викиди, або очерет, впалі дерева, вона може бути тоншою. По-друге, біля берега крига завжди тонша, ніж у будь-яких інших місцях», — Світлана Максименко, пресофіцер ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні рибалки-ентузіасти зарибнили річку (Фото)

Також, наприклад, крига тонша під мостами. Щодо самої риболовлі, то, наприклад, на Стрижні зараз рибалки скаржаться на слабкий улов.

«Зараз не ловиться. Можливо, зміна погоди, тому й не ловиться», — Роман, рибалка.

Водночас розповідають, що рибне різноманіття в чернігівських водоймах доволі велике.

«Окунь є, плотва є, краснопірка є, щука є», — Роман, рибалка.

Загалом, за словами рибалок, зимова риболовля – це вже не просто дозвілля, а неймовірна атмосфера, відмовитися від якої їм уже незмога.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button