Суспільство (відео)

Емоційний комфорт і подолання тривожності: в Чернігові стартував проєкт підтримки першокласників (Відео)

У Чернігові запровадили проєкт, спрямований на психолого-педагогічну підтримку першокласників, завданням якого є емоційне налаштування дітей на навчання, правильна комунікація дітей між собою та викладачами, забезпечення емоційного комфорту та подолання тривожності, спричиненої воєнними діями. Ініціативу запровадили викладачі Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка у співпраці з дитячо-підлітковим клубом «Юність».

«Ми знаємо, що ці дітки потрапили в доволі складні умови, протягом двох років вони майже не відвідували дошкільних навчальних закладів. Важко було діток адаптувати та готувати до школи. До того ж постійні повітряні тривоги та дистанційне навчання в школі. Тому нам спало на думку підготувати саме такий проєкт, щоб емоційно налаштувати дітей до школи, створити позитивний настрій», — Оксана Кисла, кандидат педагогічних наук, координатор проєкту «Психолого-педагогічна підтримка першокласників під час адаптаційного періоду в умовах невизначеності».

У програмі заплановано цілий комплекс різноманітних ігрових і творчих заходів, зокрема арттерапія та оригамі.

«Будемо проводити діткам ігротеки та майстер-класи, де викладатимуть досвідчені художники, наші педагоги, а також студенти факультету дошкільної та початкової освіти», — Оксана Кисла, кандидат педагогічних наук, координатор проєкту «Психолого-педагогічна підтримка першокласників під час адаптаційного періоду в умовах невизначеності».

Проєкт реалізується за підтримки Норвезького агентства з міжнародного співробітництва та підвищення якості вищої освіти. Впродовж жовтня та листопада в ньому братимуть участь 15 учнів, утім, керівники обіцяють: якщо проєкт сподобається учням і батькам, то невдовзі його зможуть розширити та оголосити набір для нової групи. Стежити за новинами можна на Facebook-сторінці факультету дошкільної освіти та мистецтв Національного університету «Чернігівський колегіум».

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button