Суспільство (відео)

Люди волають, зооволонтери репетують і чергове «хоч щось» від виконкому міськради (Відео)

До Чернігова приїхали китайці. Через це близько тридцяти осіб годину чекали несподівано відтермінованого початку виконкому, на старті якого мер сформулював перспективи китайсько-чернігівської співпраці.

«Може, й буде толк із цього», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі – затоплення. І дуже конкретно сформульовані строки для допомоги людям.

«А від держави, дай Боже, буде через місяць, півтора, два. Буде відшкодування чи не буде відшкодування», — продовжує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Держава державою, але місто, звісно ж, не стоїть осторонь. І зробило внесок на допомогу людям – менше ніж півмільйона гривень на майже сотню постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер повернувся: в яку суму влада оцінила людське горе

«Ми ухвалили рішення дати всім однакову суму коштів. По п’ять тисяч на оселю», — повідомляє Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Руйнуються відкоси. Ситуація не просто надзвичайна, а катастрофічна. Ходили ж, бачили – грязюки по коліна, спати ніде, діти плачуть… Такого надивишся, що вдома заснути не можеш», — говорить Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Для всього цього п’ять тисяч – саме та сума, яка потрібна. Допомогу отримають і переселенці з аварійного будинку на Шерстянці.

«Люди просять, волають, що вони готові віддати своє житло – нехай побудують новий будинок і нам там дадуть по квартирці. Звісно, що це питання не дуже цікаве інвестору», — відзначає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрокова інструкція отримання відшкодування завданих негодою збитків

Проте не відомо, коли і як, адже треба зацікавити будівельну компанію інвестора. Плани зацікавлення є, але наразі неточні. Наступне – центр перетримки тварин передають на утримання громадській організації «Крок до тварин», але решті зооволонтерів мер радить не розслаблятись.

«Це буде спільна відповідальність і тих волонтерів, які репетували, які вимагали будівництва цього пункту», — вважає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також серед актуального: на виконкомі перевели частину дачних будинків у житлові, знову видаляли зелені насадження, перекриватимуть вулиці та перерозподілятимуть десятки мільйонів управління житлово-комунального господарства.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Що означає репетували !? Ми зооволонтери відстоювали краще життя для всіх мешканців міста! Зберегти тварин та захистити людей! Що ОЗНАЧАЄ РЕПЕТУВАЛИ!?

    НАВІЩО ТАКИЙ МЕР ПОТРІБЕН!

  2. Подождите, родители 10 школы тоже группа людей нагоняющих жах на чиновников … Мы для него нелюди… Он даже отпуск не прервал.

Back to top button