Суспільство (відео)

Всесвітній тиждень імунізації: на Чернігівщині запрацював мобільний хаб на колесах (Відео)

24 квітня стартував Всесвітній тиждень імунізації. Його мета – нагадати людям різного віку про важливість щеплень для захисту від хвороб. Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб нещодавно отримав новенький автобус від Всесвітньої організації охорони здоров’я, який буде залучений до виїзної інформаційної кампанії з вакцинації, також це допоможе підвищити доступність медичних послуг для віддалених громад області.

«Ми проводимо заходи не тільки в Чернігові, а й у межах всієї області. Тим паче, що її велика частина зараз опинилась у такій ситуації коли дуже ускладнена логістика, медична частина та вакцинація також ускладнені. Тому саме цей автобус і допоможе подолати ці складнощі.

Ми плануємо організувати виїзні бригади, що допоможуть довезти людей до медичних закладів або ж вже на місці отримати консультацію медичних фахівців, обстеження чи вакцинацію. Є практика, коли такі автобуси переобладнуються, є передбачене місце, і фахівець може безпосередньо в автобусі провести мінімальні обстеження – поміряти тиск, температуру», — в.о. завідувача відділу імунопрофілактики ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ» Олександр Бубирь.

Першу мобільну інформаційну кампанію провели в Чернігові біля Сімейної поліклініки №1. Поки діти займалися малюванням та розглядали свої творчі подарунки, батьки тим часом мали змогу отримати інформаційні посібники з найпоширенішими запитаними та відповідями, а також зі спростуванням міфів стосовно вакцинації. Чернігівка Людмила розповідає, що завжди підтримує вакцинацію, а інформацію стосовно щеплень зазвичай отримує від сімейного лікаря.

«Зажди дотримуюся вакцинації з самого народження. І добре ставлюся до цього, це потрібно для здоров’я дитини, щоб не хворіти», — чернігівка Людмила Перова.

Пані Ірина каже, графіку щеплень дотримуються і з першою, і з другою дитиною.

«Вакцинацію я підтримую, ми «за». Дитина в мене вакцинована за графіком, тобто ми дотримуємося графіку. Єдине, є одне щеплення, яке ми поки не будемо робити, бо зі старшою дитиною виникли негативні наслідки, які були пов’язані з цим. А так усі щеплення за планом у нас є», — чернігівка Ірина Кирильченко.

До 26 травня включно автобус працюватиме на різних локаціях у Чернігові, 27 травня працівники відвідають Бахмач, а 28 травня – Козелець. Також керівників територіальних громад запрошують до співпраці, аби краще розуміти потреби та запити від населення. Звертатися можна за телефоном гарячої лінії +380950010340 або за адресою м. Чернігів вул. Любецька, 11А.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button