Суспільство (відео)

Емоції, конфлікти, популізм: скандальна сесія облради (Відео)

Дванадцята сесія Чернігівської обласної ради була дуже емоційною та насиченою скандалами. Спочатку АТОвці підштовхнули депутатів ініціювати скасування рішення Кабміну про монетизацію пільг на проїзд у транспорті.

«Ми проти того, що за наші пільги, які нам гарантовані законом, хтось намагається зекономити гроші. Вони не борються з нелегальними маршрутами, вони обмежують нас у наших пільгах», — Андрій Требух, голова Ради ветеранів АТО, Чернігів.

Далі вкотре порушили питання щодо гуртожитку медичних працівників по вулиці Поліни Осипенко. Люди нарікали, що їм не дають змоги приватизувати кімнати. Цьому може завадити передача гуртожитку в управління медичного коледжу. Депутати ніби проголосували за виключення цього питання. Але не все так просто.

«За» проголосували. Рішення прийнято.

– За виключення.

– Включення. Значить, шановний, не втручайтесь у регламент обласної ради. Що ви хочете? Я не розумію.

«Вони нікого і нічого не бояться, їм начхати на закони, на рішення суду. Наталія Омельченко», -мешканка гуртожитку медичних працівників

Наступним конфліктним каменем спотикання став виступ голови Срібнянської громади, якого місцеві депутати незаконно вигнали, не давши пропрацювати і дня.

-Отакої влади ми діждалися після Майдану Гідності. Люди залякані.

–Шановний – 10 хвилин.

«Ми ж маємо до вас повагу, ви ж майте і до нас», — Олег Куделя, екс-голова Срібнянської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати облради просять скасувати монетизацію пільг

Потім депутати взялися достворювати кордони об’єднаних територіальних громад – рішення адміністрації та депутатської комісії не збігалися, що спричинило чергову хвилю протиріч.

Посадові особи, які формували ці списки, не звертали уваги на сходи громад, на думку населення. Сергій Журман, депутат Чернігівської обласної ради.

Також на сесії прозвітував прокурор Чернігівщини.

«Покращено роботу правоохоронців у сфері обігу наркотичних засобів. Уперше правоохоронцями знешкоджено угруповання в лісовій сфері. Результати роботи в цьому напрямі є одними з кращих у державі», — Володимир Комашко, прокурор Чернігівської області.

Депутати прокурорську роботу оцінили і проголосували за позитивний звіт. Цікавою була підтримка громадської ініціативи щодо захисту лісів Чернігівщини від комахи-шкідника – короїда.

«Хочу, щоб вони прийняли до керівництва країни звернення. У ньому йдеться про можливу допомогу лісникам. І це допоможе зберегти ліс. Сергій Гривко, голова громадської організації «Добровольці»

Загалом питань було більше сотні. Багато стосувалися кадрових затверджень і звернень до центральних органів влади.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button