Суспільство (відео)

Енергія і життєвий драйв: у Чернігові функціонує унікальна «Група здоров’я» (Відео)

Боксування, відтискання, прес, кілька хвилин відпочинку – і знову в «бій»: в одному з тренувальних закладів Чернігова спекотно, адже зараз тут займаються учасники «Групи здоров’я». Це авторська спортивна програма, яку створив відомий чернігівський тренер Сергій Петрикей. На її розроблення він витратив кілька років, а в основу заклав власний досвід і бачення дієвих групових тренувань.

«Тренуватись хочеться, тренажерного залу не хочеться. Хочеться працювати в напрямі бойового мистецтва, але з силовими навантаженнями. І я почав розробляти таку систему.

За 5 років я відточив таку систему, де годину триває тренування, навіть трошки менше. Є навантаження силові, йде робота в парах, елементи бойових мистецтв. Але я завжди кажу, це не елементи для змагань, це елементи бойових мистецтв з ухилом на фітнес. Якщо ми там робимо удари, то тут я не прискіпуюсь до правильності нанесення удару. Я кажу, що 20 разів треба вдарити, це наше завдання. А вже потім починаємо вдосконалювати техніку, коли людина зацікавилася і ходить два-три місяці, тоді ми вже вдосконалюємо техніку», — президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону Сергій Петрикей.

Серед учасників «Групи здоров’я» люди різного віку та з абсолютно несхожими історіями спортивного життя. Утім, це не заважає їм активно та з позитивом тренуватися, адже головна умова, аби стати учасником групи, – бажання працювати над собою та вдосконалювати свій фізичний стан, не боячись можливих труднощів під час процесу.

«Багато людей приходять у 50 років із нульовим досвідом. Є ті, хто займався в дитинстві, юності, є ті, хто до 20 років активно займався, тепер приходить у 40 і хоче далі займатися. Але не хоче в тренажерному залі, це якось монотонно, хочеться з елементами бойових мистецтв.

Це групові тренування, але учнів 10-12 осіб, тому я корегую так, аби вони всі могли пройти тренування», — президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону Сергій Петрикей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчата в панкратіоні: тренер Сергій Петрикей — про «слабку стать» у бойовому мистецтві 

Саме завдяки індивідуальному підходу до кожного учасника та порозумінню між тренером й учасником вдається досягати бажаних результатів. На цьому відео – Роман Часник, за рік тренувань у «Групі здоров’я» чоловіку вдалося схуднути на 50 кілограмів.

«Зараз дуже багато хлопців, які хочуть скинути вагу, бо є приклади такі. Наприклад, Рома Часник. Я зараз активно в соцмережах публікую і багатьох інших, які за рік по 50-60 кілограмів скинули. А головне у філософії «Групи здоров’я» – я не забороняю їсти.

Я кажу хлопцям: «Хочете вжити алкоголь – зробіть це, але наступного дня не йдіть на тренування, дайте відпочити організму, а потім будемо працювати в залі», — президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону Сергій Петрикей.

І звісно, ми не могли не поспілкуватися з учасниками групи. Поміж підходів на кілька слів вихоплюємо Олега. Чоловік займається півтора місяця. Хоч термін незначний, та, за словами Олега, суттєві покращення вже відчутні.

«Самопочуття насамперед значно краще, ніж було до того. В моєму випадку про якісь фізичні досягнення не йдеться. Йдеться про загальний стан здоров’я і це дуже радує, коли він покращується, тому я вбачаю сенс займатися далі в цій групі», — учасник «Групи здоров’я» Олег Тихомиров.

Приблизно три роки займається в групі Євген. Для нього такі тренування – спосіб підтримувати себе у належній фізичній формі.

«Враження, як завжди, позитивні, а успіхи – з кожним днем стає легше і краще. Головне – що це регулярність.

Спосіб підтримки здоров’я, підтримки форми і також мені подобається, бо тут гнучкий графік. Я можу прийти коли завгодно, у мене додатково чимало роботи в різних сферах, тому це – супер. Все подобається», — учасник «Групи здоров’я» Євгеній Байдак.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button