Суспільство (відео)

Феєричний ярмарок у Бахмачі: виступ гурту «Фрістайл» і смажений кабанчик (Відео)

-Увесь люд до гурту кличуть, на ярмаркове світле віче.

Яскраво, багато, з розмахом, весело та в національному стилі в Бахмачі відзначили спасівський ярмарок. Справжнє свято, що подарувало бахмацькій землі неймовірний настрій.

«Цього року ми проводимо 18-й спасівський ярмарок. Це стало доброю традицією проводити його напередодні величного християнського свята – Преображення Господнього. Тут представлені і сільгоспвиробники, і територіальні громади, Чернігівщини», — Тетяна Неділько, голова Бахмацької РДА.

  Люди тут розслабляються, люди мають куди прийти, потанцювати. 

—  Дуже хороше, подобається нам. Свято дуже добре організоване. Багато людей, великий вибір людей, музика. Справжнє свято.

Прилавки, як кажуть, вгинались від достатку. Тут тобі і шинка, і сири, і м’ясо, і мед. Локації для відпочинку дітей. Народна творчість. І телятко прикупити можна. Безкоштовні деруни, вареники та каша організовані районною владою. І окраса заходу – смажений кабанчик. Також безоплатно. Організований за сприяння народного депутата України Валерія Давиденка.

«Кожен рік виїжджаємо на Спас, засмажуємо кабана. Це все для людей, для гостей, для жителів міста», — Оксана Носенко, завідувач їдальні ТОВ СП «Агродім».

Ярмарок – це давня українська традиція єднання людей. Представлена тут продукція не тільки з Бахмацького району, ба, навіть не тільки з Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Ярмарка» везе нагороди з Італії

«Ярмарок дає змогу людям поспілкуватись. Дає змогу представникам сільгосппідприємств заявити про себе, свою продукцію реалізувати», — Ольга Чередник, депутат Чернігівської обласної ради, представник ТОВ СП «Агродім».

«Це традиція. Український народ тягнеться до позитиву», — Катерина Машир, с. Піски, Бахмацький район.

«Усі з’їжджаються. Не тільки наш район. Це дуже великий захід. Тут ми всі відпочиваємо», — Микола Романенко, бахмаччанин.

«Ярмарок піднімає настрій, зближує людей», — Алла, с. Курінь, Бахмацький район.

«Це і народна творчість, дружні зустрічі, колективи себе представляють. Об’єднуються люди, по-доброму», — Ірина Серга, художниця.

«Щоб людей залучати до творчості. Це в нас закладено. Ну, це в нас, українців, своє, рідне», — Людмила Лисиця, майстриня, м. Конотоп, Сумська область.

«Ми не з Бахмача, ми з Конотопа. Дуже приємно перебувати тут у вас у гостях», — Дмитро Круподьор, пасічник.

Ще одною кульмінацією вже творчої програми ярмарку став виступ легендарного гурту «Фрістайл». Почути пісні, на яких виростали покоління, стало можливим також за сприяння Валерія Давиденка.

«Валерій Миколайович вітає всіх із сьогоднішнім святом і бажає гарного ярмаркування. Сьогодні для вас подарунок – легендарна група «Фрістайл», — Володимир Мельник, помічник народного депутата України.

Завершили святкування дискотекою, яку вели відомі діджеї. Бахмацька земля вкотре продемонструвала свою гостинність і щедру ниву. Позаздрити такому розмаху гулянь можуть навіть обласні центри.

— Ярмарок, ярмарок, український ярмарок. І веселий, і багатий український ярмарок.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button