Суспільство (відео)

«Ритми життя»: у Чернігові відкрилася персональна виставка митця з Кучинівки (Відео)

До ювілею чернігівського художника Феодосія Міщенка в обласному художньому музеї ім. Григорія Ґалаґана відкрилася персональна виставка«Ритми життя». На ній представленікартини, які написав художник протягом життя.

«Якщо подивитися на біографію кожного художника та його праці, якщо він реаліст, то в його працях завжди буде те, що він пережив», — Феодосій Міщенко, художник.

Феодосій Міщенко народився в селі Кучинівка Сновського району, проте зображень рідного села в художника небагато. Він поділився з нами спогадами про рідне село.

«Кучинівка була, як я пам’ятаю, дуже мальовничим селом. Зараз уже річечки зовсім нема. Снов стала теж мілка», — Феодосій Міщенко, художник.

Феодосій Міщенко пригадує, що художником хотів стати з дитинства. В дитинстві його вражали своєю красою величезні ікони в церкві, а в школі захопився портретами – малював однокласників і вчителів.

«І друге, керуючим фактором для мене був такий журнал «Україна», що колись видавався в Україні. І там завжди були кольорові ілюстрації всередині журналу. Зараз цього журналу нема. Кожен тиждень виходив цей журнал. І я щотижня квапився до бібліотеки, щоб подивитися на ці роботи», — Феодосій Міщенко, художник.

Попри свій поважний вік, Феодосій Міщенко продовжує працювати та творити.

«Головну картину я ще не написав. Мені ще тільки 85 років. Я вважаю, що зможу щось зробити. Головне, чого я не зробив, це не зробив портретів своїх батьків», — Феодосій Міщенко, художник.

На відкритті виставки були присутні учні художника та поціновувачі його мистецтва. 

Виставку можна переглянути в обласному художньому музеї ім. Григорія Ґалаґана.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button