ВійнаСуспільство (відео)

Фінішна пряма: невдовзі відкриється перше модульне містечко на Чернігівщині (Відео)

Останні приготування – і вже за декілька днів ці модульні будиночки стануть новим тимчасовим житлом для постраждалих людей із села Новоселівка, що під Черніговом. Сьогодні тут ще складають меблі та підключають усі необхідні комунікації.

«Двоярусні ліжка, на одну кімнату буде два такі. І будуть ще дві шафи та столик. Це буде одна така укомплектована кімната на 4 спальні місця»,- Іван, монтує меблі для модульного будинку.

Один блок – це 22 житлові кімнати, одна їдальня та кухня, що забезпечені технікою. Також 2 великі санвузли та 2 блоки душових кабін. Загалом це модульне містечко розраховане на 350 осіб, списки на заселення сформувала Киселівська громада. Зруйнований будинок пана Миколи та його доньки знаходиться неподалік, він, як і інші мешканці Новоселівки, чекає на заселення.

«Ці будинки вивантажували, монтували, меблі заносили, я тут усе знаю. Нормально, будемо жити»,- Микола, мешканець с. Новоселівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з’явився новий туристичний об’єкт «Лісове озеро» (Фото)

Роботи з облаштування планують закінчити до кінця місяця.

«Дякуємо нашим партнерам із Польщі, які допомагають нам з облаштуванням тимчасового житла для родин, які втратили свої будинки через обстріли росіян. До речі, це тимчасове житло. І ми розуміємо, що тимчасове житло – це не вирішення питання, тому обласна військова адміністрація також працює у напрямі щодо відновлення житла людей і надання їм постійного житла в певній перспективі»,- Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА.

Це не єдине містечко на Чернігівщині, подібні облаштують і на інших локаціях.

«На даний час відбувається монтаж модульних будиночків на двох локаціях поблизу Лижної бази, там проживатимуть люди з мікрорайону Бобровиця, які втратили житло. Також частково з Новоселівки, кому не вистачить місця в першому модульному містечку»,- Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА.

Схожі містечка ще встановлять у селищах Нова Басань і Новий Биків, також розглядають варіанти надання таких будинків для жителів Новобілоуської громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button