Суспільство (відео)

Фонтани, нове управління Чернігівської міськради та виплати: засідання виконкому (Відео)

Мільйонні вкладення в благоустрій Чернігова, одноразові виплати містянам, нові подробиці розвитку баталій на Магістратській і ще понад 30 проєктів рішень розглянули під час чергового засідання Чернігівського виконкому. Почали з бюджетних питань. Серед основного: фінансування облаштування укриттів, підтримка фонтанів та озеленення міста.

«Здійснюється перерозподіл із метою забезпечення виконання заходів програми сприяння створення ОСББ та підтримки будинків. ОСББ – 381 тисяча. Для забезпечення заходів із територіальної оборони, зокрема придбання технічних засобів для облаштування найпростіших укриттів, включно з встановленням покажчиків руху до цих укриттів, на загальну суму 29 мільйонів», — Олена Лисенко – начальник фінансового управління ЧМР.

Під час виконкому виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако анонсував, що найближчим часом у Чернігівській міській раді планується створення нового управління. 

«У нас є в планах у липні на сесії створити управління цивільного захисту, яке займатиметься укриттями й іншими напрямами, що важливі під час війни. Зараз у нас є відділ, посилити його та надати йому статус управління, він же відповідно буде розпорядником коштів», — Олександр Ломако – в.о. чернігівського міського голови.

Завершилася бюджетна тема перерозподілом коштів для фінансування туристичної перлини міста – фонтанів і виділенням коштів для озеленення міста.

«Також робиться перерозподіл у напрямку забезпечення поточного ремонту й укриття фонтанів, 780 тисяч. Поточний ремонт, відновлення й облаштування зелених зон і малих архітектурних форм у місті в зв’язку з необхідним додатковим фінансуванням – 8,6 мільйона гривень», — Олена Лисенко – начальник фінансового управління ЧМР.

Також члени виконкому розглянули питання демонтажу незаконно встановлених об’єктів; перекриття руху автотранспорту на певних ділянках міста, продовжили термін дії програм для розвитку міста та підтримали пакет надання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини.

«51 мешканка Чернігова, яка народила першу дитину, на загальну суму 255 тисяч гривень. 31 мешканка, яка народили другу дитину, на загальну суму 310 тисяч гривень. 13 мешканкам, які народили третю дитину, на загальну суму 260 тисяч гривень. Одній мешканці, яка народила сьому дитину, на загальну суму 20 тисяч гривень. Також одній мешканці, яка народила двійню, на загальну суму 40 тисяч гривень», — Ірина Брусильцева – начальник відділу звернень громадян ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button