Суспільство (відео)

Наближаємо Перемогу разом: у Чернігові організували збір виведених з обігу монет на підтримку ЗСУ (Відео)

У Чернігівському художньому музеї організували акцію на підтримку воїнів. Музейники збирають виведені з обігу монети, аби допомогти Збройним Силам України.

«Люди гуляють на Валу: можуть зайти, можуть просто спеціально, можуть після прогулянки. Ці монети зібрати всі нам тут і потім віднести до банку – обміняти на реальні платіжні одиниці, які зараз ходять, і передати на потреби Збройних Сил України», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

Обміняти монети до 30 вересня цього року можна в банках або ж долучитися до благодійної акції. За даними Національного банку, станом на 1 липня цього року в обігу ще залишається понад сім мільярдів штук монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.

«Я так подумав, людина не піде зі жменькою монет. 50 копійок, навіть дві гривні міняти на новий платіжний засіб і йти до банку, витрачати свій час… І, по суті, всі ці монети просто зникнуть, як сміття. А чому б не повторити? Насправді такі ініціативи вже були, банки їх ініціювали», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

На сьогодні перша п’ятилітрова банка вже наповнена монетами. І музей підготував другу. Тому кожен може долучитися до благодійної акції.

«Нехай це буде невеличка сума. Нехай це буде кілька, я думаю, може, декілька десятків гривень, але це буде. Кожна людина, яка принесла хоч трішечки монеток, потім зможе сказати: там є частинка мого внеску в цю пожертву», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

Благодійний збір триватиме до середини вересня. До речі, в музеї також організована виставка-продаж картин, за допомогою якої було зібрано та передано вже 40 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button