Суспільство (відео)

Герої не вмирають: патріотичний захід у чернігівському професійно-технічному ліцеї (Відео)

У Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту відбувся патріотичний захід «Герої не вмирають», присвячений випускникам, які загинули в зоні АТО. Не повернулися живими додому десятеро хлопців. Усі вони різного віку, але їх об’єднувало одне – бажання боротися за гідне майбутнє своєї країни.

«Організація підготувала пам’ятні конверти, на яких будуть фотографії наших хлопців. У нашому ліцеї є багато традицій і одна з них – це національно-патріотичне виховання. Ми вважаємо, що виховання патріотів – це найголовніше завдання, яке повинні виконувати викладачі та всі працівники навчального закладу», — заступник директора з навчально-виховної роботи Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Лариса Нікулена.

Під час урочистостей загиблих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Батьки зі сльозами на очах згадували своїх синів і дякували організаторів за подарунки.

Один із найстарших випускників – Олег Пакалов. Він добровільно пішов воювати, та до кінця не зізнавався своїм близьким, що служить розвідником. Тільки після його смерті рідні дізналися правду.

«Прийшла повістка, я його відмовляла, але він сказав: якщо ви хочете, щоб війна прийшла сюди, я залишусь, але я так не можу. Говорив так. Йому було 44 роки. 45 йому там виповнилося 18 липня, а 9 серпня його вбили», — родичка загиблого героя Олега Пакалова Наталія Дупло.

Вони не думали про те, що можуть загинути. Вони лише знали, що так далі в Україні не може бути. Мужні, сильні духом і патріотичні хлопці боролися за свою гідну Україну! Вічна пам’ять!

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button