Суспільство (відео)

У Чернігові вже готують «енергетичні сани» на зиму (Відео)

Давній вислів «Готуй сани влітку» в нинішніх енергетичних реаліях України набуває особливого актуального змісту. Хоча на календарі ще липень, але в Чернігові вже активно готуються до опалювального сезону.

«Станція працює таким чином, запаси вугілля робляться до опалювального сезону. Резерви газу забезпечені, і споживачі проблем не відчують. Жодних проривів і аварій не було, кожен споживач це може підтвердити», — генеральний директор ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА» Олексій Щербина.

Цьогоріч «Технова» серйозно модернізується і проводить ремонт своїх потужностей – на 64 мільйони гривень. На 25 мільйонів роботи вже виконані.

Щодо вугілля на опалювальний сезон, то на складах «Технови» вже зберігаються 35 000 тонн вугілля.

«Нам треба ще десь 35 тисяч тонн, щоб у нас було хоча б 70 тисяч тонн, щоб мати гарантію. Вугілля треба купувати за передоплатою, в борг ніхто не дає», — генеральний директор ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА» Олексій Щербина.

Важливий енергетичний момент – останнім часом у Чернігові тривають дискусії з приводу того, що краще – автономне опалення чи централізоване.

«Забудовники акцентували увагу на тому, що готові підключатися до центрального опалення, якщо будуть нормальні адекватні умови генеруючої компанії. За європейською практикою – індивідуальне опалювання не є пріоритетним напрямом. Готові розглядати питання підключення до централізованого опалення за адекватних умов», — начальник управління архітектури і містобудування Чернігівської міськради Сергій Калюжний.

Підтримує ідею пріоритетності централізованого опалення і керівник теплоцентралі.

«Міф про те, що автономне опалення дешевше, – вже не діє. 10 років одна політика була. Тоді була така ситуація», — генеральний директор ТОВ «Фірма «ТЕХНОВА» Олексій Щербина.

Загалом теплоенергетики Чернігова обіцяють добросовісно підготуватися до осінньо-зимового періоду і запевняють, що опалювальний сезон пройде безпроблемно.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button